“Зови ме својим именом” Луке Гвадањинија добија наставак: “Нађи ме” инспирација за причу о љубави

Агенције
“Зови ме својим именом” Луке Гвадањинија добија наставак: “Нађи ме” инспирација за причу о љубави

Тимоти Шаламе, Арми Хамер и многи други из популарног филма “Зови ме својим именом” вратиће се у својим улогама у наставку овог остварења, потврдио је режисер Лука Гвадањино за италијански магазин “Ла Република”.

За сада није познато много информација о новом филму, који прати једну љубавну причу, али познато је да је роман “Нађи ме” Андреа Асимана инспирација за наставак, као што је роман “Зови ме својим именом” био основ за први филм.

Радња наставка романа смјештена је у времену од десет година након оригиналне приче.

- Велико је задовољство радити с Тимотијем Шаламеом, Анмијем Хамером, Мајлком Штулбаргом, Естер Гарел и другим глумцима. Сви они биће дио овог филма - рекао је Гвадањино.

Тимоти Шаламе је у филму глумио седамнаестогодишњег студента који живи са својим родитељима у руралном подручју Италије. Он тада упознаје Оливера, који је студент завршне године и који ради с његовим оцем. Током љета Оливер и Елио развију романтичну везу. Оливер се сели у Сједињене Америчке Државе остављајући Елија у Италији. Елијевог оца у филму глуми Мајкл Штулбарг, док Естер Гарел глуми његову пријатељицу Марцију. Радња филма смјештена је у 1983. годину.

Гвадањино је у поменутом разговору такође навео да је рад на филму тренутно, попут свих филмских пројеката широм свијета, на чекању због мјера превенције проузрокованих пандемијом вируса корона.

- Прије појаве вируса корона путовао сам у Сједињене Америчке Државе да се упознам са сценаристом, којег много цијеним и поштујем и чије име не бих сада откривао. И, нажалост, наш рад је сада стављен на чекање - додао је Гвадањино.

Филм “Зови ме својим именом” премијерно је приказан у јануару 2017. године на “Санденс” филмском фестивалу, док је нешто касније исте године приказан у Америци, да би премијеру у Италији имао 25. јануара 2018. године. Зарадио је четири номинације за “Оскара”, укључујући и оне за најбољи филм, те најбољу мушку улогу (Тимоти Шаламе).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана