“Zovi me svojim imenom” Luke Gvadanjinija dobija nastavak: “Nađi me” inspiracija za priču o ljubavi

Agencije
“Zovi me svojim imenom” Luke Gvadanjinija dobija nastavak: “Nađi me” inspiracija za priču o ljubavi

Timoti Šalame, Armi Hamer i mnogi drugi iz popularnog filma “Zovi me svojim imenom” vratiće se u svojim ulogama u nastavku ovog ostvarenja, potvrdio je režiser Luka Gvadanjino za italijanski magazin “La Republika”.

Za sada nije poznato mnogo informacija o novom filmu, koji prati jednu ljubavnu priču, ali poznato je da je roman “Nađi me” Andrea Asimana inspiracija za nastavak, kao što je roman “Zovi me svojim imenom” bio osnov za prvi film.

Radnja nastavka romana smještena je u vremenu od deset godina nakon originalne priče.

- Veliko je zadovoljstvo raditi s Timotijem Šalameom, Anmijem Hamerom, Majlkom Štulbargom, Ester Garel i drugim glumcima. Svi oni biće dio ovog filma - rekao je Gvadanjino.

Timoti Šalame je u filmu glumio sedamnaestogodišnjeg studenta koji živi sa svojim roditeljima u ruralnom području Italije. On tada upoznaje Olivera, koji je student završne godine i koji radi s njegovim ocem. Tokom ljeta Oliver i Elio razviju romantičnu vezu. Oliver se seli u Sjedinjene Američke Države ostavljajući Elija u Italiji. Elijevog oca u filmu glumi Majkl Štulbarg, dok Ester Garel glumi njegovu prijateljicu Marciju. Radnja filma smještena je u 1983. godinu.

Gvadanjino je u pomenutom razgovoru takođe naveo da je rad na filmu trenutno, poput svih filmskih projekata širom svijeta, na čekanju zbog mjera prevencije prouzrokovanih pandemijom virusa korona.

- Prije pojave virusa korona putovao sam u Sjedinjene Američke Države da se upoznam sa scenaristom, kojeg mnogo cijenim i poštujem i čije ime ne bih sada otkrivao. I, nažalost, naš rad je sada stavljen na čekanje - dodao je Gvadanjino.

Film “Zovi me svojim imenom” premijerno je prikazan u januaru 2017. godine na “Sandens” filmskom festivalu, dok je nešto kasnije iste godine prikazan u Americi, da bi premijeru u Italiji imao 25. januara 2018. godine. Zaradio je četiri nominacije za “Oskara”, uključujući i one za najbolji film, te najbolju mušku ulogu (Timoti Šalame).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana