Завршен 6. “Нектар Ок фест”: Музичка прича која зближава и уједињује људе

Р. Ђевић, М. Шуковић
Завршен 6. “Нектар Ок фест”: Музичка прича која зближава и уједињује људе

Добра музика, изузетна забава и провод, сјајни извођачи, камп и природа од које застаје дах, све ово и ове године окарактерисало је и заокружило један од најбољих фестивала у Босни и Херцеговини “Нектар Ок фест”.

Музичка прича у срцу природе, о којој бруји регион и овај пут очарала је многобројну публику која се одлично провела односећи са собом дјелић јединствене енергије.

Три дана врхунске забаве засигурно је свим посјетиоцима остало у памћењу, а врхунац фестивала био је управо посљедње вечери када је наступио шкотски бенд “Франц Фердинанд” и у јединственом парку Националног парка Сутјеска направио свирку о којој ће се још дуго говорити.

Дуго ишчекивани шкотски грофови свирку су отворили “No You Girls”, а да су се посебно припремили за овај наступ говори и то да су научили да кажу “добро вече” и “хвала” те су на тај начин одали поштовање публици која је дошла да чује и види њихов наступ.

- Срећан сам што смо дошли овдје. Како нас је публика дивно примила. Како је ово дивно мјесто, дивна природа, волио бих овдје доћи једном и на одмор - рекао је фронтмен бенда Алекс Капранос.

Оно што овај фестивал баштини прије свега јесте пријатељство и заједништво, а момци из бенда “Франц Фердинанд” су показали тај дух и потпуно се уклопили у цјелокупну причу те једну од својих пјесама посветили бенду “Партибрејкерси” који су на “Jägermeinster Main Stage-у” наступили прије њих.

Фронтмен бенда “Партибрејкерси” Зоран Костић Цане, у свом стилу је рекао да није припремио никакве одговоре за питања новинара, али је ипак истакао љепоту природе и околиша у којем је смјештен овај фестивал.

- Дошли смо да дигнемо публику и дамо све од себе, а нових пјесама и материјала за сада неће бити - јасан је био Цане.

“Јäгермеистер Маин Стаге” је кренуо је са добром свирком већ око пола осам, када је на бину изашао бенд “Јиндас” те својим звуком увео публику у све оно што је претходило те вечери.

Послије “Јиндас” бенда, на главној бини наступили су још и “Лагана среда”, као и “Pips, Chips & Videoclips”.

- Добра атмосфера, право онако како треба, фестивалски. Ово је предивно мјесто, због свог амбијента има тај спецификум, а када се рокенрол који је градска прича дислоцира овако заиста далеко од цивилизације, у прекрасну природу и мјесто које има историјски значај, онда то заиста има један занимљив контрапункт - рекао је Дубравко Иваниш, фронтмен састава “Pips, Chips & Videoclips”.

Посљедњи дан фестивала упркос хедлајнерима “Франц Фердинаду” и изврсном наступу “Партибрејкерса” имао је фантастичан дневни програм. Те је у дневној варијанти публика уживала у сјајном наступу Војка В и бенда “Лет 3”.

Војко В је након свог наступа испричао како га “Нектар Ок фест” подсјећа на “Вудсток”, јер је поподне пуно људи.

- Када је у питању нови албум, све иде јако споро. Имам концерте стално, дома имам дите које треба пазити али спојило се све, тако да вјерујем да ће бити нови албум до краја године - истакао је Војко В.

Када је ријеч о његовом наступу Војко В је рекао како енергију тражи на позорници, те када изађе на позорницу излази са претпоставком да га сви воле.

Нешто другачији звук публици су представили момци из бенда “Лет 3” који су истакли да је роконерол увијек био ту да зближи људе једне са другима. 

- Рокенрол је увијек зближавао људе, па је ово једна сјајна прилика да се овдје људи зближе. Јако је лијеп фестивал и расте из године у годину. “ОК фесту” желим срећу и да буде међу највећим фестивалима, а лијепо је кренуо тим путем -  нагласио је фронтмен састава Зоран Продановић Прља.

Они најиздржљивији још једну зору на Тјентишту дочекали су на ОК афтер партију уз Уроша Ђурића.

Коментари, реакције и доживљаји публике и извођача поново су потврдили да је екипа ОК тима и ове године поставила високе стандарде које сљедеће године треба оправдати. Нико није остао равнодушан пред снагом поруке коју носи Сутјеска и њена историјска прича.

Посебно задовољство било је то што су сви присутни потајно вјеровали да су извођачи и публика добром енергијом и музиком отјерали кишу, која је била најављена, а на велику радост свих није пала.

Више од 30.000 посјетилаца, током три дана трајања фестивал је, поред богатог и разноврсног музичког програма имало прилику да ужива и у осталим пратећим садржајима попут пројекција филмова под отвореним небом, промоцијама књига, рафтингу, планинарењу и многим другим чарима које нуде “Нектар ОК фест” и Национални парк Сутјеска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана