Završen 6. “Nektar Ok fest”: Muzička priča koja zbližava i ujedinjuje ljude

R. Đević, M. Šuković
Završen 6. “Nektar Ok fest”: Muzička priča koja zbližava i ujedinjuje ljude

Dobra muzika, izuzetna zabava i provod, sjajni izvođači, kamp i priroda od koje zastaje dah, sve ovo i ove godine okarakterisalo je i zaokružilo jedan od najboljih festivala u Bosni i Hercegovini “Nektar Ok fest”.

Muzička priča u srcu prirode, o kojoj bruji region i ovaj put očarala je mnogobrojnu publiku koja se odlično provela odnoseći sa sobom djelić jedinstvene energije.

Tri dana vrhunske zabave zasigurno je svim posjetiocima ostalo u pamćenju, a vrhunac festivala bio je upravo posljednje večeri kada je nastupio škotski bend “Franc Ferdinand” i u jedinstvenom parku Nacionalnog parka Sutjeska napravio svirku o kojoj će se još dugo govoriti.

Dugo iščekivani škotski grofovi svirku su otvorili “No You Girls”, a da su se posebno pripremili za ovaj nastup govori i to da su naučili da kažu “dobro veče” i “hvala” te su na taj način odali poštovanje publici koja je došla da čuje i vidi njihov nastup.

- Srećan sam što smo došli ovdje. Kako nas je publika divno primila. Kako je ovo divno mjesto, divna priroda, volio bih ovdje doći jednom i na odmor - rekao je frontmen benda Aleks Kapranos.

Ono što ovaj festival baštini prije svega jeste prijateljstvo i zajedništvo, a momci iz benda “Franc Ferdinand” su pokazali taj duh i potpuno se uklopili u cjelokupnu priču te jednu od svojih pjesama posvetili bendu “Partibrejkersi” koji su na “Jägermeinster Main Stage-u” nastupili prije njih.

Frontmen benda “Partibrejkersi” Zoran Kostić Cane, u svom stilu je rekao da nije pripremio nikakve odgovore za pitanja novinara, ali je ipak istakao ljepotu prirode i okoliša u kojem je smješten ovaj festival.

- Došli smo da dignemo publiku i damo sve od sebe, a novih pjesama i materijala za sada neće biti - jasan je bio Cane.

“Jägermeister Main Stage” je krenuo je sa dobrom svirkom već oko pola osam, kada je na binu izašao bend “Jindas” te svojim zvukom uveo publiku u sve ono što je prethodilo te večeri.

Poslije “Jindas” benda, na glavnoj bini nastupili su još i “Lagana sreda”, kao i “Pips, Chips & Videoclips”.

- Dobra atmosfera, pravo onako kako treba, festivalski. Ovo je predivno mjesto, zbog svog ambijenta ima taj specifikum, a kada se rokenrol koji je gradska priča dislocira ovako zaista daleko od civilizacije, u prekrasnu prirodu i mjesto koje ima istorijski značaj, onda to zaista ima jedan zanimljiv kontrapunkt - rekao je Dubravko Ivaniš, frontmen sastava “Pips, Chips & Videoclips”.

Posljednji dan festivala uprkos hedlajnerima “Franc Ferdinadu” i izvrsnom nastupu “Partibrejkersa” imao je fantastičan dnevni program. Te je u dnevnoj varijanti publika uživala u sjajnom nastupu Vojka V i benda “Let 3”.

Vojko V je nakon svog nastupa ispričao kako ga “Nektar Ok fest” podsjeća na “Vudstok”, jer je popodne puno ljudi.

- Kada je u pitanju novi album, sve ide jako sporo. Imam koncerte stalno, doma imam dite koje treba paziti ali spojilo se sve, tako da vjerujem da će biti novi album do kraja godine - istakao je Vojko V.

Kada je riječ o njegovom nastupu Vojko V je rekao kako energiju traži na pozornici, te kada izađe na pozornicu izlazi sa pretpostavkom da ga svi vole.

Nešto drugačiji zvuk publici su predstavili momci iz benda “Let 3” koji su istakli da je rokonerol uvijek bio tu da zbliži ljude jedne sa drugima. 

- Rokenrol je uvijek zbližavao ljude, pa je ovo jedna sjajna prilika da se ovdje ljudi zbliže. Jako je lijep festival i raste iz godine u godinu. “OK festu” želim sreću i da bude među najvećim festivalima, a lijepo je krenuo tim putem -  naglasio je frontmen sastava Zoran Prodanović Prlja.

Oni najizdržljiviji još jednu zoru na Tjentištu dočekali su na OK after partiju uz Uroša Đurića.

Komentari, reakcije i doživljaji publike i izvođača ponovo su potvrdili da je ekipa OK tima i ove godine postavila visoke standarde koje sljedeće godine treba opravdati. Niko nije ostao ravnodušan pred snagom poruke koju nosi Sutjeska i njena istorijska priča.

Posebno zadovoljstvo bilo je to što su svi prisutni potajno vjerovali da su izvođači i publika dobrom energijom i muzikom otjerali kišu, koja je bila najavljena, a na veliku radost svih nije pala.

Više od 30.000 posjetilaca, tokom tri dana trajanja festival je, pored bogatog i raznovrsnog muzičkog programa imalo priliku da uživa i u ostalim pratećim sadržajima poput projekcija filmova pod otvorenim nebom, promocijama knjiga, raftingu, planinarenju i mnogim drugim čarima koje nude “Nektar OK fest” i Nacionalni park Sutjeska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana