Зашто Петар Грашо никада не скида сунчане наочаре?

GS
Foto: Facebook

Петар Грашо годинама слови за једног од најбољих вокала, а његове пјесме обожава публика широм региона.

Осим по изванредном гласу, познат је и по истанчаном модном укусу, а посљедњих година примијетили смо да наочаре за сунце не скида ни љети ни зими, а носи их чак и по мраку.

Како се испоставило, Петар Грашо наочаре не носи само као модни додатак, већ за то има посебан разлог.

Наиме, пјевач носи диоптријске наочаре са фотохроматским сочивима које се аутоматски прилагођавају условима освјетљења, а веома су погодне за особе које преферирају спој моде и функционалности.

Сочива ефикасно блокирају УВ зраке и могу се значајно затамнити, чак до 80 одсто, на отвореном, пружајући заштиту од одсјаја, пишу хрватски медији.

Фотохроматска сочива, попут оних које преферира популарни пјевач, нуде практично рјешење за особе са потребом за корекцијом вида које такође желе практичност заштиту од сунца.

Могућност безбједног преласка из унутрашњих у спољне просторије уз одржавање оптималног вида је кључна предност ових специјализованих сочива.

Ове наочаре, такође, осигуравају удобност и јасноћу вида у различитим условима освјетљења.

Беспријекорно прилагођавање различитим интензитетима свјетлости омогућава певачу да одржи свој препознатљив изглед уз истовремено одржавање оштрине вида и заштите очију.

Осим своје практичности, ове наочаре нуде поуздану заштиту од УВ зрачења чиме се избјегава и смањује ризик од дугорочних оштећења очију усљед УВ зрачења.

Иако по бонтону није пристојно носити наочаре за сунце у затвореним просторијама, Петар Грашо има оправдање јер их носи првенствено због вида, пише "Глориа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана