Zašto Petar Grašo nikada ne skida sunčane naočare?

GS
Foto: Facebook

Petar Grašo godinama slovi za jednog od najboljih vokala, a njegove pjesme obožava publika širom regiona.

Osim po izvanrednom glasu, poznat je i po istančanom modnom ukusu, a posljednjih godina primijetili smo da naočare za sunce ne skida ni ljeti ni zimi, a nosi ih čak i po mraku.

Kako se ispostavilo, Petar Grašo naočare ne nosi samo kao modni dodatak, već za to ima poseban razlog.

Naime, pjevač nosi dioptrijske naočare sa fotohromatskim sočivima koje se automatski prilagođavaju uslovima osvjetljenja, a veoma su pogodne za osobe koje preferiraju spoj mode i funkcionalnosti.

Sočiva efikasno blokiraju UV zrake i mogu se značajno zatamniti, čak do 80 odsto, na otvorenom, pružajući zaštitu od odsjaja, pišu hrvatski mediji.

Fotohromatska sočiva, poput onih koje preferira popularni pjevač, nude praktično rješenje za osobe sa potrebom za korekcijom vida koje takođe žele praktičnost zaštitu od sunca.

Mogućnost bezbjednog prelaska iz unutrašnjih u spoljne prostorije uz održavanje optimalnog vida je ključna prednost ovih specijalizovanih sočiva.

Ove naočare, takođe, osiguravaju udobnost i jasnoću vida u različitim uslovima osvjetljenja.

Besprijekorno prilagođavanje različitim intenzitetima svjetlosti omogućava pevaču da održi svoj prepoznatljiv izgled uz istovremeno održavanje oštrine vida i zaštite očiju.

Osim svoje praktičnosti, ove naočare nude pouzdanu zaštitu od UV zračenja čime se izbjegava i smanjuje rizik od dugoročnih oštećenja očiju usljed UV zračenja.

Iako po bontonu nije pristojno nositi naočare za sunce u zatvorenim prostorijama, Petar Grašo ima opravdanje jer ih nosi prvenstveno zbog vida, piše "Gloria".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana