“Занин” брод плови даље

Г.С.
“Занин” брод плови даље

Група “Зана” која је позната по хитовима “Вејте, снегови”, “Куд плови овај брод”, “Додирни ми колена” и многим другим у претходној години напунила је 40 година које ће ПГП РТС обиљежити издањем комплетног опуса групе.

Како наводе поједини музички хроничари, група “Зана” је настала на иницијативу чувене ауторке и текстописца Марине Туцаковић. Прва пјесма је била “Наставнице”, а први концерт одржали су у клубу “Док” на Дорћолу.

У 2020. је требало да обиљеже годишњицу и да 14. новембра у “Комбанк дворани” одрже концерт, што из познатих разлога није било могуће.

Један од оснивача групе Зоран Живановић Жика истакао је да се нада да ће бити прилике да ове године одрже тај концерт.

- Директор ПГП РТС-а је урадио велики посао и прикупио све што смо икада издали за “Југотон”, “Кроацијарекордс”, “Сити-рекордс” те за “Дискотон”. Тако да ће то бити сетбокс од неких 13, 14 или 15 ЦД-ова за све оне који воле “Зану” и добру музику. Брод плови даље, мирно, није таласасто. Гледамо да све ово што је лоше потпуно потиснемо у други план и да будемо оптимистични - рекао је Живановић.

Према званичним подацима, за четири деценије, поп група “Зана” је снимила 33 издања, 15 албума, 13 синглова и пет компилација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана