“Zanin” brod plovi dalje

G.S.
“Zanin” brod plovi dalje

Grupa “Zana” koja je poznata po hitovima “Vejte, snegovi”, “Kud plovi ovaj brod”, “Dodirni mi kolena” i mnogim drugim u prethodnoj godini napunila je 40 godina koje će PGP RTS obilježiti izdanjem kompletnog opusa grupe.

Kako navode pojedini muzički hroničari, grupa “Zana” je nastala na inicijativu čuvene autorke i tekstopisca Marine Tucaković. Prva pjesma je bila “Nastavnice”, a prvi koncert održali su u klubu “Dok” na Dorćolu.

U 2020. je trebalo da obilježe godišnjicu i da 14. novembra u “Kombank dvorani” održe koncert, što iz poznatih razloga nije bilo moguće.

Jedan od osnivača grupe Zoran Živanović Žika istakao je da se nada da će biti prilike da ove godine održe taj koncert.

- Direktor PGP RTS-a je uradio veliki posao i prikupio sve što smo ikada izdali za “Jugoton”, “Kroacijarekords”, “Siti-rekords” te za “Diskoton”. Tako da će to biti setboks od nekih 13, 14 ili 15 CD-ova za sve one koji vole “Zanu” i dobru muziku. Brod plovi dalje, mirno, nije talasasto. Gledamo da sve ovo što je loše potpuno potisnemo u drugi plan i da budemo optimistični - rekao je Živanović.

Prema zvaničnim podacima, za četiri decenije, pop grupa “Zana” je snimila 33 izdanja, 15 albuma, 13 singlova i pet kompilacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana