За наставке “Аватара” милијарду долара

Агенције
За наставке “Аватара” милијарду долара

Наставци филмова “Аватар”, у режији Џејмса Камеруна, који су били у процесу продукције на Новом Зеланду прије почетка пандемије вируса корона, коштаће више од милијарду долара.

Читавих десет година први дио “Аватара” био је најгледанији филм свих времена, док га прошле године с трона није скинуло “Марвелово” остварење “Осветници: Завршница”. Студио и сам Камерун великим буџетом који планирају да издвоје за наставке овог серијала, планирају да понове успјех првог филма.

“Аватар” је 2009. године зарадио 2,7 милијарди долара, уз продукцијски буџет од 237 милиона долара. Наставци за које је планиран буџет од милијарду долара требало би да буду објављени у наредних неколико година.

Раније ове године најављен је план премијере свих наставака те ће тако други дио бити објављен 17. децембра сљедеће године, трећи у децембру 2023, четврти у децембру 2025. и пети у децембру 2027. године. Сам Камерун је изјавио да се нада да ће други дио успјети да буде завршен до датума премијере, упркос неочекиваним околностима и застоју у продукцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана