Za nastavke “Avatara” milijardu dolara

Agencije
Za nastavke “Avatara” milijardu dolara

Nastavci filmova “Avatar”, u režiji Džejmsa Kameruna, koji su bili u procesu produkcije na Novom Zelandu prije početka pandemije virusa korona, koštaće više od milijardu dolara.

Čitavih deset godina prvi dio “Avatara” bio je najgledaniji film svih vremena, dok ga prošle godine s trona nije skinulo “Marvelovo” ostvarenje “Osvetnici: Završnica”. Studio i sam Kamerun velikim budžetom koji planiraju da izdvoje za nastavke ovog serijala, planiraju da ponove uspjeh prvog filma.

“Avatar” je 2009. godine zaradio 2,7 milijardi dolara, uz produkcijski budžet od 237 miliona dolara. Nastavci za koje je planiran budžet od milijardu dolara trebalo bi da budu objavljeni u narednih nekoliko godina.

Ranije ove godine najavljen je plan premijere svih nastavaka te će tako drugi dio biti objavljen 17. decembra sljedeće godine, treći u decembru 2023, četvrti u decembru 2025. i peti u decembru 2027. godine. Sam Kamerun je izjavio da se nada da će drugi dio uspjeti da bude završen do datuma premijere, uprkos neočekivanim okolnostima i zastoju u produkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana