За “Игру престола” чак 32 номинације

Глас Српске
За “Игру престола” чак 32 номинације

Након бројних разматрања, предвиђања и спекулација, званично су објављене листе серија и глумаца који ће ове године да се такмиче за популарне награде “Еми”.

“Игра престола” је обновила своје мјесто на трону “Еми” са 32 номинације ове године.  Са 32 номинације, ова серија поставила је нови рекорд када је у питању број номинација у току једне године. Једна је номинација за најбољу драму, док су остале индивидуалне, глумачке. Први пут су чак четири глумице из исте серије номиноване за награде у споредним улогама. Ова је серија до сада освојила чак 47 “Емија”, а номинована је 161 пут, укључујући овогодишње номинације. То је тренутно серија која је добила највише “Емија” у историји.

Али, по свему судећи, нова краљица би могла бити Бијонсе, која је добила чак шест номинација за филм “Хомецоминг”.

“ХБО” и “Нетфликс” су раме уз раме у броју номинација са 137 и 117.

Категорије у којима се такмиче серије и глумци су многобројне. Комплетна листа номинација се састоји од категорија за “изванредну драмску серију” у којој се такмиче серије “Better Call Saul”, “Bodyguard”, “Игра престола”, “Killing Eve”, “Озарк”, “Посе”, “Succession” и “This Is Us”.

Категорију у којој ће бити биране најбоље комедије чине серије: “Barry”, “Fleabag”, “Russian Doll”, “Schit’s Creek”, “The Place”, “The Marvelous Mrs. Maisel” и “Veep”.

Номинације за најбоље мини-серије предводи мегапопуларна серија “Chernobyl”, али и “Escape at Dannemora”, “Fosse/Verdon”, “Sharp Objects” и “When They See Us”.

У осталим категоријама су заступљене различите номинације за најбољег драмског глумца у којој се такмиче глумци Боб Оденкирк (“Better Call Saul”), Кит Херингтон (“Игра престола”), Џејсон Бејтмен (“Озарк”), Стерлинг Браун (This Is Us), Мило Вентимиља (“Тhis Is Us”) и Били Портер (“Pose”), као и за најбољу драмску глумицу,  у којој се такмиче глумице Емилија Кларк (“Игра престола”), Робин Рајт (“House of Cards”), Виола Дејвис (“How To Get Away With Murder”), Сандра Ох (“Killing Eve”), Џоди Камер (“Killing Eve”), Менди Мур (“This Is Us”) и Лора Лајни (“Озарк”).

Номиновани су и глумци у категоријама најбољег споредног глумца у драмској серији и најбољу споредну глумицу у драмској серији”. Награду ће такође добити неко ко је номинован у категоријама најбољег гостујућег глумца у драмској серији, најбоље гостујуће глумицу у драмској серији, најбоље режије у драмску серију. Награђено ће бити и изванредно писање за драмску серију, најбољи глумац и глумице у комедији, као и споредне улоге у комедијама.

Категорија у којима ће бити бирани најбољи су и најбољи гостујући глумац и глумица у комедији.  Ту прича није готова када су у питању комедије јер се награђује и најбоља режија за комедију, те најбољи сценарио за комедију. Награду ће покупити и изванредна мушка и женска главна и споредна улога у мини серији. А један од редитеља ће кући однијети “Еми” за најбољу режију за мини серију, филмове или драмске специјале.

Овогодишња, 71. додјела “Еми” награда биће одражана 22. септембра у “Мајкрософт” театру у Лос Анђелесу, а још није познато ко ће бити домаћин овогодишње смотре.

Драмске серије

“Better Call Saul”

“Bodyguard”

“Игра престола”

“Killing Eve”

“Озарк”

“Pose”

“Succession” 

“This Is Us”

 

Комедије

“Barry”

“Fleabag”

“Russian Doll”

“Schitt’s Creek”

“The Good Place”

“The Marvelous Mrs. Maisel”

“Veep”

 

Мини-серије

“Chernobyl”

“Еscape at Dannemora”

“Fosse/Verdon”

“Sharp Objects”

“When They See Us”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана