Za “Igru prestola” čak 32 nominacije

Glas Srpske
Za “Igru prestola” čak 32 nominacije

Nakon brojnih razmatranja, predviđanja i spekulacija, zvanično su objavljene liste serija i glumaca koji će ove godine da se takmiče za popularne nagrade “Emi”.

“Igra prestola” je obnovila svoje mjesto na tronu “Emi” sa 32 nominacije ove godine.  Sa 32 nominacije, ova serija postavila je novi rekord kada je u pitanju broj nominacija u toku jedne godine. Jedna je nominacija za najbolju dramu, dok su ostale individualne, glumačke. Prvi put su čak četiri glumice iz iste serije nominovane za nagrade u sporednim ulogama. Ova je serija do sada osvojila čak 47 “Emija”, a nominovana je 161 put, uključujući ovogodišnje nominacije. To je trenutno serija koja je dobila najviše “Emija” u istoriji.

Ali, po svemu sudeći, nova kraljica bi mogla biti Bijonse, koja je dobila čak šest nominacija za film “Homecoming”.

“HBO” i “Netfliks” su rame uz rame u broju nominacija sa 137 i 117.

Kategorije u kojima se takmiče serije i glumci su mnogobrojne. Kompletna lista nominacija se sastoji od kategorija za “izvanrednu dramsku seriju” u kojoj se takmiče serije “Better Call Saul”, “Bodyguard”, “Igra prestola”, “Killing Eve”, “Ozark”, “Pose”, “Succession” i “This Is Us”.

Kategoriju u kojoj će biti birane najbolje komedije čine serije: “Barry”, “Fleabag”, “Russian Doll”, “Schit’s Creek”, “The Place”, “The Marvelous Mrs. Maisel” i “Veep”.

Nominacije za najbolje mini-serije predvodi megapopularna serija “Chernobyl”, ali i “Escape at Dannemora”, “Fosse/Verdon”, “Sharp Objects” i “When They See Us”.

U ostalim kategorijama su zastupljene različite nominacije za najboljeg dramskog glumca u kojoj se takmiče glumci Bob Odenkirk (“Better Call Saul”), Kit Herington (“Igra prestola”), Džejson Bejtmen (“Ozark”), Sterling Braun (This Is Us), Milo Ventimilja (“This Is Us”) i Bili Porter (“Pose”), kao i za najbolju dramsku glumicu,  u kojoj se takmiče glumice Emilija Klark (“Igra prestola”), Robin Rajt (“House of Cards”), Viola Dejvis (“How To Get Away With Murder”), Sandra Oh (“Killing Eve”), Džodi Kamer (“Killing Eve”), Mendi Mur (“This Is Us”) i Lora Lajni (“Ozark”).

Nominovani su i glumci u kategorijama najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji i najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji”. Nagradu će takođe dobiti neko ko je nominovan u kategorijama najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji, najbolje gostujuće glumicu u dramskoj seriji, najbolje režije u dramsku seriju. Nagrađeno će biti i izvanredno pisanje za dramsku seriju, najbolji glumac i glumice u komediji, kao i sporedne uloge u komedijama.

Kategorija u kojima će biti birani najbolji su i najbolji gostujući glumac i glumica u komediji.  Tu priča nije gotova kada su u pitanju komedije jer se nagrađuje i najbolja režija za komediju, te najbolji scenario za komediju. Nagradu će pokupiti i izvanredna muška i ženska glavna i sporedna uloga u mini seriji. A jedan od reditelja će kući odnijeti “Emi” za najbolju režiju za mini seriju, filmove ili dramske specijale.

Ovogodišnja, 71. dodjela “Emi” nagrada biće odražana 22. septembra u “Majkrosoft” teatru u Los Anđelesu, a još nije poznato ko će biti domaćin ovogodišnje smotre.

Dramske serije

“Better Call Saul”

“Bodyguard”

“Igra prestola”

“Killing Eve”

“Ozark”

“Pose”

“Succession” 

“This Is Us”

 

Komedije

“Barry”

“Fleabag”

“Russian Doll”

“Schitt’s Creek”

“The Good Place”

“The Marvelous Mrs. Maisel”

“Veep”

 

Mini-serije

“Chernobyl”

“Escape at Dannemora”

“Fosse/Verdon”

“Sharp Objects”

“When They See Us”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana