За Евросонг 2021. пријављена 41 земља,учествује и Србија

Танјуг
За Евросонг 2021. пријављена 41 земља,учествује и Србија

ЖЕНЕВА - Европска радиодифузна унија (ЕБУ) саопштила је данас да је учешће на „Песми Евровизије“, која би слиједеће године требало да буде одржана у холандском граду Ротердаму, потврдила 41 земља, међу којима је и Србија.

Учешће на такмичењу слиједеће године потврдиле су исте земље које је требало да наступају на овогодишњој „Пјесми Евровизије“ која је отказана због пандемије корона вируса.

Због отказивања такмичења, Европска радиодифузна унија је донијела одлуку да се организација „Евросонга“ слиједеће године поново препусти холандским емитерима, а фестивал би требало да се одржи од 18. до 22. маја 2021. године.

„Захвални смо због посвећености 41. емитера за помоћ у поновном организовању и повратку ''Пјесме Евровизије''“, рекао је Мартин Естердал, извршни супервизор такмичења.

Додао је да ЕБУ заједно са холандским емитерима НПО, НОС и АВРОТРОС ради на четири сценарија за одржавање „Пјесме Евровизије“ слиедеће године и да су у сталном контакту са свим учесницима.

Извршни продуцент такмичења Сице Бакер навео је да су организатори пред себе поставили високу љествицу за предстојеће такмичење и да је у току израда протокола у циљу заштите здравља запослених, такмичара, новинара и посјетилаца.

Осим Србије, на такмичењу ће учествовати Албанија, Аустралија, Аустрија, Азербејџан, Белгија, Бјелорусија, Бугарска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Француска, Грчка, Грузија, Хрватска, Ирска, Исланд, Италија, Израел, Јерменија, Кипар, Летонија, Литванија, Малта, Молдавија, Њемачка, Норвешка, Пољска, Португалија, Румунија, Русија, Сан Марино, Северна Македонија, Словенија, Шпанија, Швајцарска, Шведска, Уједињено Краљевство, Украјина и домаћин Холандија.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана