Za Evrosong 2021. prijavljena 41 zemlja,učestvuje i Srbija

Tanjug
Za Evrosong 2021. prijavljena 41 zemlja,učestvuje i Srbija

ŽENEVA - Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je danas da je učešće na „Pesmi Evrovizije“, koja bi slijedeće godine trebalo da bude održana u holandskom gradu Roterdamu, potvrdila 41 zemlja, među kojima je i Srbija.

Učešće na takmičenju slijedeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj „Pjesmi Evrovizije“ koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.

Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donijela odluku da se organizacija „Evrosonga“ slijedeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine.

„Zahvalni smo zbog posvećenosti 41. emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku ''Pjesme Evrovizije''“, rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.

Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje „Pjesme Evrovizije“ sliedeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku ljestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posjetilaca.

Osim Srbije, na takmičenju će učestvovati Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana