Весли Снајпс у улози Дракуле

Агенције
Весли Снајпс у улози Дракуле

Надолазећи “Марвелов” филм “Блејд” донијеће приказ једног свијета у нешто другачијем руху у односу на своје претходнике. Наиме, Блејда ће глумити Махершала Али, а сада је у разматрању да Весли Снајпс преузме улогу Дракуле.

То је истинско изненађење за све поштоваоце ове франшизе с обзиром на то да је Снајпс глумио Ерика Брукса, односно Блејда, у првој верзији и познат је по тој улози.

Гласине о могућој улози Дракуле везане су за “Марвелову” жељу да иде путем старе школе, која би својом радњом требало да прикаже причу адаптирану из стрипова који су приказали причу о Блејду, и то почевши серијалом “Дракулин гроб”. Лик Драгуле је први пут приказан у овом серијалу, и то у издању “Његово име је Блејд”.

“Дракулин гроб” је стрип хорор серија коју је објавио “Марвел”, а излазила је у периоду од 1972. до 1979. године. Серија је имала седамдесет бројева, а пратила је групу ловаца на вампире који су се борили са Дракулом и другим натприродним бићима.

Дракула је понекад сарађивао са ловцима, против заједничке пријетње, или би се самостално борио са пријетњама, али чешће је био један од главних негативаца.

“Марвелов” лик Дракуле је често био противник другим ликовима “Марвеловог” филмског универзума, попут Блејда, Спајдермена, Соломона Кејна и других.

Није познато ко ће режирати филм, а ни ко ће бити сценариста,  предвиђено је да филм премијерно буде приказан 2022. године.

Ова верзија “Блејда” је само један од многих филмских пројеката компаније “Марвел” који ће бити реализовани и приказани током наредних неколико година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана