“Убице цвјетног мјесеца” нови филм Мартина Скорсезеа: Освијетљена прича о племену Осејџ

Г.С.
“Убице цвјетног мјесеца” нови филм Мартина Скорсезеа: Освијетљена прича о племену Осејџ

Ернест Беркхарт и Моли Беркхарт главни су ликови остварења “Убице цвјетног мјесеца”, најновијег филма Мартина Скорсезеа, за који су недавно објављене и прве фотографије.

У питању је филм у којем поменуте улоге играју Леонардо Дикаприо и Лили Гледстоун, а радња филма смјештена је у 1919. годину.

Моли је жена из америчког племена Осејџ, која се заљубљује у Ернеста, а њихова љубавна веза почиње након њеног позива на вечеру.

Филм је базиран на истоименом роману Дејвида Грена, приказује серијска убиства припадника племена Осејџ (зову се и Оажеви) зато што посједују нафтно богатство.

Двадесетих година прошлог вијека, припадници племена Осејџ још нису били навикнути на “нафтни бум” који се догађао око њих. Према Греновој књизи, Моли је имала само 10 година када је нафта откривена у њиховом резервату. Фотографија са снимања која је објављена приказује и сам изглед сценографије, те сугерише и то да је Моли била богата, што је одговарало Беркхарту, који је преселио у Оклахому из Тексаса јер је био без новца и желио је да ради на нафтним пољима.

На фотографијама, Моли је обучена у њихову традиционалну ношњу, а обоје једу кнедле од грожђа које се сматрају традиционалним јелом.

Књига на основу које је рађен сценарио обухватила је приче о злочинима чија истрага је била претеча стварања ФБИ-ја.  Књига је објављена 2017. године и нашла се међу десет најпопуларнијих књига по избору магазина “Тајм”.

Снимање филма почело је 19. априла у Оклахоми.

- Испричати ову причу и смјестити догађаје из тог периода у контекст времена у којем су се десиле је заиста важно, поготово за критичко сагледавање времена и људи - рекао је Скорсезе.

У филму глуме Роберт Дениро, Џеси Племонс и други, а на сценарију је, осим Скорсезеа, радио и Ерик Рот.

Снимање филма требало би да траје шеснаест седмица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана