У припреми биографски филм о Маурицију Гучију у режији Ридлија Скота

Agencije
У припреми биографски филм о Маурицију Гучију у режији Ридлија Скота

Након прошлогодишњег успјеха у остварењу “Звијезда је рођена”, за којег је добила “Оскара” за најбољу пјесму, пјевачица Ладџ Гага је потписала уговор за нови филм којег ће режирати славни режисер Ридли Скот.

Глумица и пјевачица Леди Гага добила је главну улогу у новом биографском филму, и то улогу Патриције Ређани.

Славни режисер Ридли Скот, који је режирао већ легендарне филмове “Alien”, “Blade Runner” и “Гладијатор”, потписао је за режију биографског филма који још нема службеног наслова, али је службено потврђено да ће филм приказати истиниту причу о убиству италијанског бизнисмена и некадашњег власника модне куће “Гучи” Мауриција Гучија.

Радња је базирана на књизи Саре Геј-Форден “Кућа Гучи: Сензационална прича о убиству, лудилу, гламуру и похлепи”.

Леди Гага је потписала уговор за улогу Патриције Ређани, Гучијеве бивше супруге. Гучи је 1995. године убијен од стране плаћеног убице, а Патриција је двије године касније ухапшена под оптужбом да је наручила његово убиство. Годину дана касније је осуђена на 29 година затвора. У том тренутку, медијска пажња јој је дала надимак Црна удовица. Она је 2016. године пуштена након 18 година, због доброг понашања, а 2017. године је од суда добила чак 16 милиона фунти одштете.

Гага је прошле године глумила са Бредлијем Купером у поменутој романтичној музикалној драми “Звијезда је рођена”, која је била номинована за чак осам “Оскара”, укључујући номинације за најбољи филм, најбољег главног глумца и најбољу главну глумицу. На крају освојио само за најбољу пјесму “Схаллоњ” коју је Гага пјевала заједно са Купером. Ипак, ова улога која јој је скоро донијела “Оскара” и за глуму дала је познатој пјевачици вјетар у леђа да настави са својом глумачком каријером.

Једно од најновијих остварења Ридлија Скота је и филм “All the money in the world”, у којем глуме Кристофер Пламер, Мишеч Вилијамс и Марк Волберг.

Више детаља о пројекту који се тиче Гучија још није познато, али с обзиром на радњу и имена за које је потврђено да ће радити на филму, вјероватно ће ускоро бити објављено још званичних информација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана