Том Хенкс глуми америчког амбасадора

Агенције
Том Хенкс глуми америчког амбасадора

Преговори редитеља Џоија Рајта да режира филм “Врт звијери” по истоименом роману Ерика Ларсона, већ су у завршној фази. Прослављени Оскаровац Том Хенкс би требало да игра главну улогу у филму.

Према писању холивудског дневника “Варајети”, Рајт приводи крају преговоре да он и адаптира Ларсонов роман, чија се радња одвија током Другог свјетског рата.

Наведено је да би се у случају да се постигне договор о адаптацији романа, поред Рајта на писању сценарија радили и Хенкс и Гери Гецман.

Рајт се прославио историјским филмовима као што су “Гордост и предрасуда”, “Покајање”, “Ана Карењина” и недавно филм о Винстону Черчилу “Најмрачнији час”.

Прича се, пише “Варајети”, да би Хенкс играо главног јунака Вилијема Дода, који је био послат у Берлин за америчког амбасадора 1933. године, када је Хитлер дошао на власт.

Хенкс је ангажован око екранизације Ларсоновог романа од 2011. године, када је шведски аутор продао ауторска права Холивуду.

Роман је био на листи бестселера “Њујорк тајмса”, јер је Дод, рођен у Чикагу, имао прилику да се упозна са узбудљивим животом у Берлину, чак и шали и с Хитлеровом политиком.

“Њујорк тајмс” је за роман написао да је “најбоље и најузбудљивије дјело Ларсона и да је снажно и истинито свједочење о нацистичким злочинима”.

Аутор је на “Твитеру” изразио одушевљење што ће Рајт учествовати у екранизацији његовог романа.

Ларсон је познат по историјским романима, прије свега по роману чија се радња догађа на Свјетској изложби у Чикагу 1893. године.

За ово дјело је освојио награду “Едгар” и Националну награду. Он је до сада објавио пет романа који су се нашли на листи хитова “Њујорк тајмса”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана