Tom Henks glumi američkog ambasadora

Agencije
Tom Henks glumi američkog ambasadora

Pregovori reditelja Džoija Rajta da režira film “Vrt zvijeri” po istoimenom romanu Erika Larsona, već su u završnoj fazi. Proslavljeni Oskarovac Tom Henks bi trebalo da igra glavnu ulogu u filmu.

Prema pisanju holivudskog dnevnika “Varajeti”, Rajt privodi kraju pregovore da on i adaptira Larsonov roman, čija se radnja odvija tokom Drugog svjetskog rata.

Navedeno je da bi se u slučaju da se postigne dogovor o adaptaciji romana, pored Rajta na pisanju scenarija radili i Henks i Geri Gecman.

Rajt se proslavio istorijskim filmovima kao što su “Gordost i predrasuda”, “Pokajanje”, “Ana Karenjina” i nedavno film o Vinstonu Čerčilu “Najmračniji čas”.

Priča se, piše “Varajeti”, da bi Henks igrao glavnog junaka Vilijema Doda, koji je bio poslat u Berlin za američkog ambasadora 1933. godine, kada je Hitler došao na vlast.

Henks je angažovan oko ekranizacije Larsonovog romana od 2011. godine, kada je švedski autor prodao autorska prava Holivudu.

Roman je bio na listi bestselera “Njujork tajmsa”, jer je Dod, rođen u Čikagu, imao priliku da se upozna sa uzbudljivim životom u Berlinu, čak i šali i s Hitlerovom politikom.

“Njujork tajms” je za roman napisao da je “najbolje i najuzbudljivije djelo Larsona i da je snažno i istinito svjedočenje o nacističkim zločinima”.

Autor je na “Tviteru” izrazio oduševljenje što će Rajt učestvovati u ekranizaciji njegovog romana.

Larson je poznat po istorijskim romanima, prije svega po romanu čija se radnja događa na Svjetskoj izložbi u Čikagu 1893. godine.

Za ovo djelo je osvojio nagradu “Edgar” i Nacionalnu nagradu. On je do sada objavio pet romana koji su se našli na listi hitova “Njujork tajmsa”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana