Тејлор Свифт ушла у историју

Г.С.
Тејлор Свифт ушла у историју

Популарној кантауторки Тејлор Свифт додијељена је награда “Глобална икона” на 41. додјели британских музичких награда “Брит”, која је одржана у уторак увече у лондонској арени “О2”.

Ријеч је о првом већем музичком догађају који је одржан пред публиком која није морала да носи маске, а није требало ни да пази на дистанцу.

Манифестација, која се иначе одржава у фебруару, а која је због пандемије одгођена за мај, почела је наступом “Колплеја”.

Поједини извођачи, међу којима су Дуа Липа, Арло Паркс и Оливија Родриго наступали су уживо, док су наступи других били раније снимљени.

Водитељ Џек Вајтхол истакао је да се овом манифестацијом радују свјетлијој будућности.

- Поново имамо публику, опет имамо поп звијезде, што значи да смо се вратили - навео је Вајтхол.

Присутни су морали да имају негативан тест на вирус корона при уласку, а морали су и да се тестирају након овог догађаја.

Америчка кантауторка Тејлор Свифт прва је жена која је освојила награду “Глобална икона”. Прије ње су је добили Дејвид Боуви, Елтон Џон и Роби Вилијамс.

Тејлор Свифт није крила емоције и истакла је да је веома поносна што је дио ове музичке заједнице.

- Заиста ми је велико задовољство што сам дио овога, посебно у години када нам је музика свима била толико потребна - рекла је Свифтова.

Како преносе свјетски медији, популарна кантауторка је у Лондон допутовала и одала почаст радницима који су на првој линији борбе против вируса корона.

Награда за најбољег британског извођача припала је реперу Џеју Хјусу, а “Little Mix” су добили признање за најбољу британску групу, а овај бенд је уједно и прва женска група која је освојила ту награду.

Пјевачица ове групе Ли-Ен Пинок казала је страним медијима да није лако бити жена у британској поп индустрији.

- Видјели смо доминацију бијелих мушкараца, мизогинију, сексизам и недостатак разноликости -  рекла је Ли-Ен Пинок.

Најбољи нови женски британски извођач је Арло Паркс, док је најбољи британски сингл “Њатермелон Сугар” Харија Стајлса.

Били Ајлиш и Д Викенд однијели су награде за најбоље међународне извођаче, а “Haim” за најбољу међународну групу.

Британска поп звијезда Дуа Липа освојила је награду за најбољег британског женског извођача и за албум “Future Nostalgia”.

Додјела награда дио је пилот програма британске владе да тестира могу ли велики догађаји бити сигурно организовани у пандемији.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана