Tejlor Svift ušla u istoriju

G.S.
Tejlor Svift ušla u istoriju

Popularnoj kantautorki Tejlor Svift dodijeljena je nagrada “Globalna ikona” na 41. dodjeli britanskih muzičkih nagrada “Brit”, koja je održana u utorak uveče u londonskoj areni “O2”.

Riječ je o prvom većem muzičkom događaju koji je održan pred publikom koja nije morala da nosi maske, a nije trebalo ni da pazi na distancu.

Manifestacija, koja se inače održava u februaru, a koja je zbog pandemije odgođena za maj, počela je nastupom “Kolpleja”.

Pojedini izvođači, među kojima su Dua Lipa, Arlo Parks i Olivija Rodrigo nastupali su uživo, dok su nastupi drugih bili ranije snimljeni.

Voditelj Džek Vajthol istakao je da se ovom manifestacijom raduju svjetlijoj budućnosti.

- Ponovo imamo publiku, opet imamo pop zvijezde, što znači da smo se vratili - naveo je Vajthol.

Prisutni su morali da imaju negativan test na virus korona pri ulasku, a morali su i da se testiraju nakon ovog događaja.

Američka kantautorka Tejlor Svift prva je žena koja je osvojila nagradu “Globalna ikona”. Prije nje su je dobili Dejvid Bouvi, Elton Džon i Robi Vilijams.

Tejlor Svift nije krila emocije i istakla je da je veoma ponosna što je dio ove muzičke zajednice.

- Zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam dio ovoga, posebno u godini kada nam je muzika svima bila toliko potrebna - rekla je Sviftova.

Kako prenose svjetski mediji, popularna kantautorka je u London doputovala i odala počast radnicima koji su na prvoj liniji borbe protiv virusa korona.

Nagrada za najboljeg britanskog izvođača pripala je reperu Džeju Hjusu, a “Little Mix” su dobili priznanje za najbolju britansku grupu, a ovaj bend je ujedno i prva ženska grupa koja je osvojila tu nagradu.

Pjevačica ove grupe Li-En Pinok kazala je stranim medijima da nije lako biti žena u britanskoj pop industriji.

- Vidjeli smo dominaciju bijelih muškaraca, mizoginiju, seksizam i nedostatak raznolikosti -  rekla je Li-En Pinok.

Najbolji novi ženski britanski izvođač je Arlo Parks, dok je najbolji britanski singl “Njatermelon Sugar” Harija Stajlsa.

Bili Ajliš i D Vikend odnijeli su nagrade za najbolje međunarodne izvođače, a “Haim” za najbolju međunarodnu grupu.

Britanska pop zvijezda Dua Lipa osvojila je nagradu za najboljeg britanskog ženskog izvođača i za album “Future Nostalgia”.

Dodjela nagrada dio je pilot programa britanske vlade da testira mogu li veliki događaji biti sigurno organizovani u pandemiji.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana