Тарантино: Још један филм прије пензије

Agencije
Тарантино: Још један филм прије пензије

Познати редитељ Квентин Тарантино обећао је да ће снимити само десет филмова и онда отићи у пензију.

И премда иза себе има већ десет филмова, чињеница је да се "Кил Бил" рачуна као један филм, а то значи да је једном од најбољих редитеља данашњице преостао још само један филм.

Иако је велика вјероватноћа да ће се на крају одлучити на нешто ново и потпуно неочекивано, многи су на темељу његових бројних интервјуа склопили листу потенцијалних пројеката.

Без обзира на то за који се филм на крају одлучио, нема сумње да ће бити нешто квалитетно и да ће ово бити једна од најбољих филмографија у историји Холивуда.

Један од пројеката који је започео и у једном тренутку напустио била је прича која је настала током писања сценарија за филм "Проклетници", а пратила би Алда Ренеа (Бред Пит) и вод црних војника који покушавају да се освете бијелим наредницима који су их малтретирали у војсци. Тарантино је признао да би сценарио требало да се озбиљније дотјера у случају да се одлучи на снимање.

Филм "Петпарачке приче" је био идеја с којом се Тарантино поигравао, а овог пута радило би се о браћи Вега. Иначе, Винсента Вегу глумио је Џон Траволта, а Вића Мајкл Медсен у филму "Улични пси". Прича би пратила њихове авантуре у Амстердаму гдје воде клуб који припада Марселу Воласу. Био би то савршен завршетак каријере, али постоји један проблем. Оба глумца су престара за улоге које су их прославиле, а редитељ би требало да пронађе подједнако квалитетне и харизматичне младе замјене.

Прича се и о томе да би сљедећи филм могао да буде наставак филма "Кил Бил". Радња би се вртјела око Беатрикс Кидо (Ума Турман) и ћерки Вернити Грина (Вивика А. Фокс) коју је убила у њеној кући и на неки начин најавила могућу освету након што је препуна крви своје мајке рекла девојчици да, у случају да пожели да се освети, увијек може освету и да потражи.

"Ума и ја о овом смо недавно причали и, искрено, озбиљно сам размишљао о томе. Ако било који мој филм изађе из неког мог постојећег филма, то ће бити трећи Кил Бил", рекао је Тарантино.

Истина, Тарантино је снимио много гангстерских филмова, али није снимио класичну гангстерску драму. Током промоције филма "Ђангова освета" рекао је да размишља о томе да сними гангстерску драму смјештену у тридесете године прошлог вијека. Хоће ли се то догодити, не знамо, али намјера постоји.

Тарантино је једном за британски Телеграф изјавио да размишља о снимању еротског филма какви су били популарни седамдесетих.

"Пала ми је на памет идеја о кул секс филму који би био смјештен у Стокхолму, а неколико Американаца би посетио пар пријатеља из Шведске. Излазили би, опијали се, добро забављали и спетљали се. Ако бих одлучио да снимим тај филм, морао бих да откријем шта ме пали. А кад се ради о сексу на филму, мора бити перверзно јер то је оно што је забавно. Али мој проблем не би био то што откривам своје тајне, већ разговори с новинарима током промоције филма. То би ми било мало језиво и питања би била језива", поручио је Тарантино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана