Tarantino: Još jedan film prije penzije

Agencije
Tarantino: Još jedan film prije penzije

Poznati reditelj Kventin Tarantino obećao je da će snimiti samo deset filmova i onda otići u penziju.

I premda iza sebe ima već deset filmova, činjenica je da se "Kil Bil" računa kao jedan film, a to znači da je jednom od najboljih reditelja današnjice preostao još samo jedan film.

Iako je velika vjerovatnoća da će se na kraju odlučiti na nešto novo i potpuno neočekivano, mnogi su na temelju njegovih brojnih intervjua sklopili listu potencijalnih projekata.

Bez obzira na to za koji se film na kraju odlučio, nema sumnje da će biti nešto kvalitetno i da će ovo biti jedna od najboljih filmografija u istoriji Holivuda.

Jedan od projekata koji je započeo i u jednom trenutku napustio bila je priča koja je nastala tokom pisanja scenarija za film "Prokletnici", a pratila bi Alda Renea (Bred Pit) i vod crnih vojnika koji pokušavaju da se osvete bijelim narednicima koji su ih maltretirali u vojsci. Tarantino je priznao da bi scenario trebalo da se ozbiljnije dotjera u slučaju da se odluči na snimanje.

Film "Petparačke priče" je bio ideja s kojom se Tarantino poigravao, a ovog puta radilo bi se o braći Vega. Inače, Vinsenta Vegu glumio je Džon Travolta, a Vića Majkl Medsen u filmu "Ulični psi". Priča bi pratila njihove avanture u Amsterdamu gdje vode klub koji pripada Marselu Volasu. Bio bi to savršen završetak karijere, ali postoji jedan problem. Oba glumca su prestara za uloge koje su ih proslavile, a reditelj bi trebalo da pronađe podjednako kvalitetne i harizmatične mlade zamjene.

Priča se i o tome da bi sljedeći film mogao da bude nastavak filma "Kil Bil". Radnja bi se vrtjela oko Beatriks Kido (Uma Turman) i ćerki Verniti Grina (Vivika A. Foks) koju je ubila u njenoj kući i na neki način najavila moguću osvetu nakon što je prepuna krvi svoje majke rekla devojčici da, u slučaju da poželi da se osveti, uvijek može osvetu i da potraži.

"Uma i ja o ovom smo nedavno pričali i, iskreno, ozbiljno sam razmišljao o tome. Ako bilo koji moj film izađe iz nekog mog postojećeg filma, to će biti treći Kil Bil", rekao je Tarantino.

Istina, Tarantino je snimio mnogo gangsterskih filmova, ali nije snimio klasičnu gangstersku dramu. Tokom promocije filma "Đangova osveta" rekao je da razmišlja o tome da snimi gangstersku dramu smještenu u tridesete godine prošlog vijeka. Hoće li se to dogoditi, ne znamo, ali namjera postoji.

Tarantino je jednom za britanski Telegraf izjavio da razmišlja o snimanju erotskog filma kakvi su bili popularni sedamdesetih.

"Pala mi je na pamet ideja o kul seks filmu koji bi bio smješten u Stokholmu, a nekoliko Amerikanaca bi posetio par prijatelja iz Švedske. Izlazili bi, opijali se, dobro zabavljali i spetljali se. Ako bih odlučio da snimim taj film, morao bih da otkrijem šta me pali. A kad se radi o seksu na filmu, mora biti perverzno jer to je ono što je zabavno. Ali moj problem ne bi bio to što otkrivam svoje tajne, već razgovori s novinarima tokom promocije filma. To bi mi bilo malo jezivo i pitanja bi bila jeziva", poručio je Tarantino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana