Свјетске звијезде најавиле “Глобал ситизен лајв” концерт за 25. септембар: Музички опоравак од пандемије

Миланка Митрић/агенције
Свјетске звијезде најавиле “Глобал ситизен лајв” концерт за 25. септембар: Музички опоравак од пандемије

ЛОС АНЂЕЛЕС - Глобални опоравак од пандемије, уз музику и наступе познатих музичара биће обиљежен у септембру, великим цјелодневним концертом у неколико свјетских градова.

Наступи, на којима ће учествовати извођачи као што су Ед Ширан, Викенд, Андреа Бочели, “Металика”, Били Ајлиш, “Колдплеј” и многи други, биће одржани 25. септембра, трајаће 24 сата и биће преношени уживо на интернету, најавила је организација “Глобал ситизен”, која стоји иза цијеле идеје, коју музичари подржавају.

- Концерт назван “Глобал ситизен лајв” требало би да буде организован истовремено на више бина широм свијета, од њујоршког Централног парка до Јелисејских поља у Паризу, преко бина у Лос Анђелесу, Лондону, Лагосу, Сиднеју, Рио де Жанеиру и Сеулу, а циљ је да буде обезбијеђена помоћ влада и компанија за ублажавање посљедица пандемије “ковида 19”, укључујући ту и донацију од милијарду доза вакцина, шест милијарди долара за ублажавање сиромаштва изазваног изолацијом, као и 400 милиона за едукативне програме. Кампању покрета “Глобал ситизен” до сада су подржали и Емануел Макрон, Ангела Меркел, италијански премијер Марио Драги и вођа демократа у Представничком дому у САД Ненси Пелоси - преносе свјетски медији о овом догађају.

Осим наведених своје учешће потврдили су и Шон Мендез, Лизо, Ашер, Кит Урбан, Деми Ловато, Лорди, јужнокорејска поп сензација “БТС”, Рики Мартин, Феми Кути, Кит Урбан, састави поп ветерани из бенда “Дуран Дуран”, звијезда класичне музике Ланг Ланг и други.

- “Глобал ситизен” је организовао уживо стримовани концерт “Један свијет: Заједно код куће” прошле године са Леди Гагом и члановима “Ролингстонса”. Међу музичарима који су наступали из својих домова и тада је прикупљено 127 милиона долара, а у мају и концерт на стадиону у Лос Анђелесу на којем су наступили “Фу Фајтерс” Џенифер Лопез и Џеј Болдвин - пренио је “Гардијан”.

Пренос догађаја до сада су најавиле познате свјетске платформе и телевизије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана