Svjetske zvijezde najavile “Global sitizen lajv” koncert za 25. septembar: Muzički oporavak od pandemije

Milanka Mitrić/agencije
Svjetske zvijezde najavile “Global sitizen lajv” koncert za 25. septembar: Muzički oporavak od pandemije

LOS ANĐELES - Globalni oporavak od pandemije, uz muziku i nastupe poznatih muzičara biće obilježen u septembru, velikim cjelodnevnim koncertom u nekoliko svjetskih gradova.

Nastupi, na kojima će učestvovati izvođači kao što su Ed Širan, Vikend, Andrea Bočeli, “Metalika”, Bili Ajliš, “Koldplej” i mnogi drugi, biće održani 25. septembra, trajaće 24 sata i biće prenošeni uživo na internetu, najavila je organizacija “Global sitizen”, koja stoji iza cijele ideje, koju muzičari podržavaju.

- Koncert nazvan “Global sitizen lajv” trebalo bi da bude organizovan istovremeno na više bina širom svijeta, od njujorškog Centralnog parka do Jelisejskih polja u Parizu, preko bina u Los Anđelesu, Londonu, Lagosu, Sidneju, Rio de Žaneiru i Seulu, a cilj je da bude obezbijeđena pomoć vlada i kompanija za ublažavanje posljedica pandemije “kovida 19”, uključujući tu i donaciju od milijardu doza vakcina, šest milijardi dolara za ublažavanje siromaštva izazvanog izolacijom, kao i 400 miliona za edukativne programe. Kampanju pokreta “Global sitizen” do sada su podržali i Emanuel Makron, Angela Merkel, italijanski premijer Mario Dragi i vođa demokrata u Predstavničkom domu u SAD Nensi Pelosi - prenose svjetski mediji o ovom događaju.

Osim navedenih svoje učešće potvrdili su i Šon Mendez, Lizo, Ašer, Kit Urban, Demi Lovato, Lordi, južnokorejska pop senzacija “BTS”, Riki Martin, Femi Kuti, Kit Urban, sastavi pop veterani iz benda “Duran Duran”, zvijezda klasične muzike Lang Lang i drugi.

- “Global sitizen” je organizovao uživo strimovani koncert “Jedan svijet: Zajedno kod kuće” prošle godine sa Ledi Gagom i članovima “Rolingstonsa”. Među muzičarima koji su nastupali iz svojih domova i tada je prikupljeno 127 miliona dolara, a u maju i koncert na stadionu u Los Anđelesu na kojem su nastupili “Fu Fajters” Dženifer Lopez i Džej Boldvin - prenio je “Gardijan”.

Prenos događaja do sada su najavile poznate svjetske platforme i televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana