Свијет се опрашта од драмског аутора Теренса Мекнелија

Агенције
Свијет се опрашта од драмског аутора Теренса Мекнелија

Амерички драмски писац Теренс Мекнели, аутор драма “Пољубац жене паука” и “Френки и Џони”, преминуо је на Флориди у 82. години од компликација изазваних вирусом корона.

Мекнели, четвороструки добитник награде “Тони”, имао је рак плућа и живио је са хроничном опструкцијом плућа.

Након што је вијест објављена, бројне колеге, глумци и поштоваоци његовог лика и дјела, објавама на друштвеним мрежама опростили су се од Мекнелија.

- Диван човјек и изузетан писац. Његов муж Том је такође једна од најбољих особа у овом послу. Какав губитак. Молим вас, останите код куће - навео је на свом “Твитер” профилу глумац Џош Раднор.

Од њега се опростио и Лин-Мануел Миранда, који га је назвао умјетничким џином у овом свијету, који је стварао изузетне представе и мјузикле.

- Срце ми је сломљено зато што смо изгубили Теренса Мекнелија, дива нашег свијета, који је спретно стварао мјузикле и представе. Захвалан сам на његовом раду и благости у свему - навео је Миранда.

Глумац и пјевач Патрик Вилсон такође се опростио од Мекнелија, на основу чијих дјела је одиграо неколико улога у својој каријери.

- Моја прва награда за глуму, на једном  фестивалу у средњој школи. Моја прва номинација за награду “Тони”. Обје за извођење на основу писања Теренса Мекнелија. Имао је главни утицај на моју каријеру. Недостајаће нам. Почивај у миру, пријатељу - рекао је Вилсон.

Један од највећих успеха Мекнели је постигао 1987. године комадом “Френки и Џони” у коме су играли Кети Бејтс и Ф. Мареј Абрахам.
Касније је Мекнели по том комаду написао сценарио за чувени филм са Алом Паћином и Мишел Фајфер у главним улогама и био номинован за награду “Тони”.

- Теренс Мекнели био је један од оснивача организације “Broadway Cares”. Био је један од најбољих драмских писаца у историји Бродвеја. Дао је гласове онима који нису могли, и онима који зато могу да стоје подигнуте главе, кроз његову умјетност - наведено је на званичном профилу организације “Broadway Cares”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана