Сунце ће ипак огријати Констракту на бини у Торину

ГС
Foto: Принтскрин

Киша и јесење вријеме испратили су српску „Евровизијску“ екипу до арене „Пала олимпик“ у Торину гдје их је ипак огријало сунце, али не оно кинетичко.

Услиједила је успјешна проба, веома посјећене прес конференције, прве награде…

„Имали смо другу пробу. После прве пробе дали смо им наше мишљење и рекли им како желимо то да изгледа и наишли смо на одличну комуникацију. Све што смо тражили је усвојено и узето у обзир. После пробе смо дали још неке амандмане. Надам се да ћемо из наступа извући максимум“, каже Констракта.

Одмах послије је услиједила прес конференција гдје је владало велико интересовање, а новинари су имали доста питања.

„Све у свему, постоји интересовање за нашу песму и наступ и то је добро. Углавном се сви осврћу на тај уметнички приступ због ког се песма издваја из уобичајеног Евровизијског приступа. Сваке године има понеки наступ који излази из тих оквира, а чини ми се да смо ове године то ми“, истакла је Ана Ђурић.

Од пољских медија добијена је награда за најкреативнији наступ, а од портала eurosong.hr и златни микрофон.

Велику пажњу не само домаће, него и европске јавности привукло је, сада већ чувено, кинетичко сунце најављивано као спектакуларни дио сценографије.

„Кинетичко сунце је нешто што смо сви једва чекали да видимо. То је једна инсталација која има ротацију од 180 степени. Са једне стране су ЛЕД екрани, са друге светло. Претпостављам да је већина учесника конципирала свој наступ на тим ЛЕД екранима, али смо недељу дана пред одлазак добили мејл да се то отказује због техничких проблема“, каже Милорад Коларић, редитељ наступа.

Након тога, читав тим бацио се на посао како рјешити тај проблем.

„Оно на чему се наш наступ базирао је сунце са светлосном атмосфером и колоритом који се дешава на екранима. Ипак, успели смо уз велике напоре наше, али и целе екипе у Италији да дођемо до неког решења. Мислим да смо успели да постигнемо атмосферу коју смо желели“, објашњава Коларић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана