Sunce će ipak ogrijati Konstraktu na bini u Torinu

GS
Foto: Printskrin

Kiša i jesenje vrijeme ispratili su srpsku „Evrovizijsku“ ekipu do arene „Pala olimpik“ u Torinu gdje ih je ipak ogrijalo sunce, ali ne ono kinetičko.

Uslijedila je uspješna proba, veoma posjećene pres konferencije, prve nagrade…

„Imali smo drugu probu. Posle prve probe dali smo im naše mišljenje i rekli im kako želimo to da izgleda i naišli smo na odličnu komunikaciju. Sve što smo tražili je usvojeno i uzeto u obzir. Posle probe smo dali još neke amandmane. Nadam se da ćemo iz nastupa izvući maksimum“, kaže Konstrakta.

Odmah poslije je uslijedila pres konferencija gdje je vladalo veliko interesovanje, a novinari su imali dosta pitanja.

„Sve u svemu, postoji interesovanje za našu pesmu i nastup i to je dobro. Uglavnom se svi osvrću na taj umetnički pristup zbog kog se pesma izdvaja iz uobičajenog Evrovizijskog pristupa. Svake godine ima poneki nastup koji izlazi iz tih okvira, a čini mi se da smo ove godine to mi“, istakla je Ana Đurić.

Od poljskih medija dobijena je nagrada za najkreativniji nastup, a od portala eurosong.hr i zlatni mikrofon.

Veliku pažnju ne samo domaće, nego i evropske javnosti privuklo je, sada već čuveno, kinetičko sunce najavljivano kao spektakularni dio scenografije.

„Kinetičko sunce je nešto što smo svi jedva čekali da vidimo. To je jedna instalacija koja ima rotaciju od 180 stepeni. Sa jedne strane su LED ekrani, sa druge svetlo. Pretpostavljam da je većina učesnika koncipirala svoj nastup na tim LED ekranima, ali smo nedelju dana pred odlazak dobili mejl da se to otkazuje zbog tehničkih problema“, kaže Milorad Kolarić, reditelj nastupa.

Nakon toga, čitav tim bacio se na posao kako rješiti taj problem.

„Ono na čemu se naš nastup bazirao je sunce sa svetlosnom atmosferom i koloritom koji se dešava na ekranima. Ipak, uspeli smo uz velike napore naše, ali i cele ekipe u Italiji da dođemo do nekog rešenja. Mislim da smo uspeli da postignemo atmosferu koju smo želeli“, objašnjava Kolarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana