“Стонси” деценијама оживљавају рок музику

Г.С.
“Стонси” деценијама оживљавају рок музику

Почетком осамдесетих година прошлог века констатовано је да су “The Rolling Stones” годинама проглашавани вођама и издајницима, васпитанима и арогантнима, лепима и ружнима, анђелима и ђаволима.

У освит осамдесетих то је било и до данашњих дана остало  веома  близу  истине. 

Забиљежио је ово рок новинар Иван Ивачковић, аутор дјела “ 'The Rolling Stones'- уметност побуне”, чије обновљено и допуњено издање је прије неколико дана објавила “Лагуна”, у скоро исто вријеме када су “Стонси” представили спот за давно изгубљену пјесму “Сцарлет”.

- Какви год да су,” Стонси” одавно седе у Холу великана. То их, међутим, није успавало. Напротив, у стању су да својим турнејама, као нико други, продрмају рок музику, која се, изгубивши моћ и утицај какав је имала од шездесетих до деведесетих, одржава на вештачким плућима – додао је у уводном дијелу он.

Популарни састав раније ове године објавио је да ће њихов класик, албум “Goat Head Soul” добити реиздање, а легендарни рокери свијету су пружили један давно снимљени музички драгуљ. Пјесма “Scarlet” снимљена је 1974. године, а у њеном стварању учествовао је и Џими Пејџ. Спот је објављен прије неколико дана, а у њему се појављује ирски глумац Пол Мескал.

- Сјећам се да смо се нашли у истом студију као и “Лед Цепелин”. Имали смо резервиран термин за снимање након њих, баш су били на одласку кад је Џими одлучио да остане. Није нам била намјера да направимо заједничку пјесму, жељели смо да то буде некакав демо снимак, само да можемо да осјетимо музику. На крају је резултат био врло добар, а с именима која су учествовала у том процесу, била би штета да то не угледа свјетло дана – навео је Кит Ричардс из “Стонса” о настанку пјесме.

Реиздање албума “Goat Head Soul” биће објављено 4. септембра, а биће доступно у више формата, укључујући четвороструко ЦД издање. Албум “Goat Head Soul објављен је 1973. године, а тада је остварио велик успјех. На издању се нашла очаравајућа балада “Angie” која је по објави саставу осигурала највећи комерцијални успјех до тада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана