“Stonsi” decenijama oživljavaju rok muziku

G.S.
“Stonsi” decenijama oživljavaju rok muziku

Početkom osamdesetih godina prošlog veka konstatovano je da su “The Rolling Stones” godinama proglašavani vođama i izdajnicima, vaspitanima i arogantnima, lepima i ružnima, anđelima i đavolima.

U osvit osamdesetih to je bilo i do današnjih dana ostalo  veoma  blizu  istine. 

Zabilježio je ovo rok novinar Ivan Ivačković, autor djela “ 'The Rolling Stones'- umetnost pobune”, čije obnovljeno i dopunjeno izdanje je prije nekoliko dana objavila “Laguna”, u skoro isto vrijeme kada su “Stonsi” predstavili spot za davno izgubljenu pjesmu “Scarlet”.

- Kakvi god da su,” Stonsi” odavno sede u Holu velikana. To ih, međutim, nije uspavalo. Naprotiv, u stanju su da svojim turnejama, kao niko drugi, prodrmaju rok muziku, koja se, izgubivši moć i uticaj kakav je imala od šezdesetih do devedesetih, održava na veštačkim plućima – dodao je u uvodnom dijelu on.

Popularni sastav ranije ove godine objavio je da će njihov klasik, album “Goat Head Soul” dobiti reizdanje, a legendarni rokeri svijetu su pružili jedan davno snimljeni muzički dragulj. Pjesma “Scarlet” snimljena je 1974. godine, a u njenom stvaranju učestvovao je i Džimi Pejdž. Spot je objavljen prije nekoliko dana, a u njemu se pojavljuje irski glumac Pol Meskal.

- Sjećam se da smo se našli u istom studiju kao i “Led Cepelin”. Imali smo rezerviran termin za snimanje nakon njih, baš su bili na odlasku kad je Džimi odlučio da ostane. Nije nam bila namjera da napravimo zajedničku pjesmu, željeli smo da to bude nekakav demo snimak, samo da možemo da osjetimo muziku. Na kraju je rezultat bio vrlo dobar, a s imenima koja su učestvovala u tom procesu, bila bi šteta da to ne ugleda svjetlo dana – naveo je Kit Ričards iz “Stonsa” o nastanku pjesme.

Reizdanje albuma “Goat Head Soul” biće objavljeno 4. septembra, a biće dostupno u više formata, uključujući četvorostruko CD izdanje. Album “Goat Head Soul objavljen je 1973. godine, a tada je ostvario velik uspjeh. Na izdanju se našla očaravajuća balada “Angie” koja je po objavi sastavu osigurala najveći komercijalni uspjeh do tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana