Стижу велике музичке звијезде у регион: Imagine Dragons , Мaleskin, Iron Maiden...

Tanjug
Foto: LiveNation

БЕОГРАД- Успјешна регионална концертна агенција "Charm Мusic Serbia" током ове године од прољећа ће организовати концерте великих светских музичких звезда по читавом региону, попут "Imagine Dragons", "Малескин", "Ирон Маиден", "Calum Scott", "Стјепан Хаусер", "Foals", или "ABBA Symphonic Real Tributе Show"

    Млади британски аутор и певач Калум Скот гостоваће у Загребу 28. априла у склопу своје свјетске турнеје “Bridges World Тоur” и одржаће концерт у Boogaloo клубу.

    То ће бити његово прво концертно гостовање у читавом региону од када је га је јавност упознала преко шоу програма “Britain's Гот Талент” 2015. године.

    Подсјетимо, Калум Скот је тада извео верзију Robynina хита "Dancing On My Own", одушевио жири и посебно увијек строгог и тврдог на комплиментима Сајмона Кауела.

    Након што је освојио шесто мјесто на том такмичењу, сљедеће године је објавио своју верзију као сингл, који је заузео друго мјесто на УК Синглес Chart листи и постао најпродаванији сингл у Британији током лета 2016, те је заслужио и номинацију за Брит Award у категорији најбољег британског сингла.

    Доласком свог дебитантског албума “Only Хуман” из 2018., Калум Скот је убедљиво заузео 1. место “иТунес” листе албума у више од 20 земаља широм света, где је сакупио преко 7,5 милијарди глобалних прегледа - стримова.

    Албум “Only Хуман” укључује његов платинаст хит "You Аре The Реасон", који је прошао међу 25 најбољих на платформи “Spotify” УС Вирал 50 и доспео међу 10 најбољих на “иТунес” лествицама синглова у 38 земаља.

    Исту ту енегију и сензибилитет Цалум Scott ће прениети уживо публици и у Загребу, а у томе ће му помоћи његов уигран пратећи бенд који укључује и гудачку секцију са виолином и виолончелом.

    Други студијски албум "Бридгес" (2022), створен са продуцентима А-листе као што је Грег Курстин (осмоструки добитник награде Греми који је радио са таквим величинама типа - Паул McCartney и Аделе), албум је већ истакао неколико успешних синглова - љубавна балада са клавиром "Билблицал", “Рисе”, нови сингл “Иф You Евер Change Your Минд” - необично оптимистичан осврт на прекинуту романсу.

    Италијанска рок сензација "Манескин", победници на Евровизији 2021, у организацији “Charm Мusic” имаће концерт 16. маја у Будимпешти, и то Мађаре очекује прави спектакл у Будимпештанској Арени.

    Такође, Манескин ће одржати соло концерт у Арēна Рīга у Летонији, на том простору који прима 14 500 људи, и верујемо да ће тај наступ брзо бити распродат.

    Глобални музички феномен је кренуо на своју прву светску турнеју назива “Лоуд Кидс”, која је изузетно обимна са чак 48 датума широм Северне Америке и Европе.

    Група Манескин је записала у званичном саопштењу да су сви чланови одушевљени што могу коначно да кажу да је њихова турнеја "Лоуд Кидс" постала заиста много гласнија, широм света, а публика ће видети прву насловну турнеју у САД за овај рок састав.

    "Сви наши померени европски термини у затвореном простору су побољшани због потражње и додали смо неке нове за све вас који сте пропустили прилику да набавите своје карте. Наравно, веома је тешко давати шоу најаве док траје стравичан рат у Украјини и страдају невини људи. Скрхани смо за украјински народ и солидарни смо са њим. И због одлука људи на власти, које утичу на животе толиког броја невиних људи, нећемо наставити са нашим руским датумима. Сви треба да будемо заједно за мир, сада и увек", освешћено су истакли из Манескина.

    Турнеја по Северној Америци и колекција великих фестивалских наступа 2022 - Coachella, Lollapalooza, Реадинг & Леедс, Роцк ин Рио, Пинкпоп, Рок Им Парк & Рок Ам Ринг обећавају и будуће тријумфе током маја у Мађарској и Летонији.

    После годину дана успеха, са 7 дијамантских дискова, 161 платинастим и 37 златних, веома контраверзни, за неке и шокантни италијански рокери су учврстили свој глобални статус на неким од највећих музичких тржишта широм света.

    Прошле године, када су пустили у продају своју нову европску турнеју, све карте су распродате за само два сата.

    Концерт посвећен врхунски популарној шведској групи ABBA, која слави 50 година постојања, биће одржан 20. маја на Стадиону Ташмајдан, где је овај догађај и одржан током 2021. године.

    У тој значајној јубиларној години, настављен је пројекат ABBA Symphonic Реал Трибуте Show, који је оживео најуспешније и непроилазне ABBA хитове - Mamma Миа, Данцинг Queen, Супер Троупер, The Winner Такес Ит All, С.О.С., Фернандо и друге, на одушевљење старих и нових обожаватеља групе ABBA.

    Музички пројекат и спектакл "ABBA Symphonic2 је распродат широм региона и привлачи све генерације, од оних млађих, који су заволели бенд захваљујући мјузиклу "Mamma Миа" - пре свега холивудског филма из два наставка, све до старије генерације која је одрастала уз славни шведски квартет.

    Уз симфонијски оркестар наступа један од најбољих бендова ABBA Реал Трибуте, који се одликује оригиналном костимографијом, кореографијом, квалитетном интерпретацијом и наставља ABBA историју.

    Наступом уживо и са врхунским шоу програмуи продукцији, ABBA Symphonic ће вратити публику у носталгична времена и призвати успомене у којем је ABBA доминирала на међународним ТВ и радијским станицама.

    Једна од певачица ABBA Реал трибуте је и музичарка Јулијана Винцан, позната и као део састава "Playade2.

    После 16 година, у Словенији се очекује концертни спектакл хард рок великана Ирон Маиден, као први у низу концерата на њиховој новој турнеји "Future past tour".

Заказали су датум – 28. мај у Арени Стожице у Љубљани.

    Хеви метал бенд “Ирон Маиден” из Енглеске ће извести песме са свог последњег албума "Сењутсу", заједно са култним песмама са њиховог албума "Somewhere Ин Тиме" из 1986. и других класика овог састава.

    Тешкаши који су покорили Штарк Арену у мају 2022. и распродали читаву халу, враћају се у Љубљану после 16 година од последњег наступа на стадиону Безиград.

    Овај огроман спектакл у концертној дворани представиће уживо премијере до сада необјављених песама са њиховог последњег студијског албума "Сењутсу", и наравно овај концертни догађај ће биоти права посластица за све словеначке фанове славног ХМ бенда.

    Оснивачки члан Ирон Маидена, басиста Стив Харис, рекао је уочи ове велике турнеје да су након објављивања њиховог последњег албума мало су ажурирали актуелну турнеју "Legacy оф the Беаст", тако што су отворили емисије са прве три песме са њега, са сценском поставом "Јapanese Palace".

    Последњи пут су овде свирали 2007. године на летњој турнеји "Matter Оf The Beast".

    Група "Iron Maiden" је недавно завршила своју спектакуларну светску турнеју "Legacy Оf The Beast", коју је на две године прекинула пандемија корона вируса.

    Турнеја је почела у мају 2018. у Талину, Естонија, прва од 139 наступа у 33 земље.

    До последњег наступа у Тампи на Флориди 27. октобра 2022., бенд је свирао пред више од чак три милиона фанова на овој епској светској турнеји.

    У Београду Ирон Маиден је наступао осам пута, на три простора – Београдска Арена, Калемегдан и Београдски Сајам.

        Британски рок бенд “Фоалс” основан у Оксфорду 2005. године стиже 23. јуна у Загреб право на Стадион Шалата, што ће им бити први самосталан концерт у Хрватској, у склопу светске турнеје “Life Is Yours Tour” на којој промовишу истоимени седми студијски албум (2022).

    Наведени материјал сматра се наставком веома успешног двоструког издања "Everything Нот Савед Will Бе Лост".

    Иако су пјесме за албум "Life is Yours" настале у lockdown-u 2020. године, дакле за време изолације и карантина, у малој соби без прозора у јужном Лондону, албум ипак зрачи летњим жаром, животним оптимизмом и новооткривеном жељом за животом, наводе светски медији.

    Плесни хитови, триптих - “2 АМ”, “Wake Ме Up” и “Wild Green” рефлектују се на саме почетке бенда “Foals”, када су као бенд за кућне журке у родном Оксфорду изазивали позитиван хаос и читаву еуфорију на сваком наступу.

    Велико признање им је стигло 2020. када су проглашени најбољим британским бендом на “Брит” наградама.

    Њихов последњи албум уједно је и први на којем се група "Фоалс" појављује као тројац - Yannis Philippakis, Jack Beavan и Jimmy Smith.

    Изузетна америчка поп роцк група “Имагине Драгонс”, због изузетног интересовања, наступиће у пулској Арени две вечери заредом – 8. и 9. августа.

    Концерти у Пули део су “Mercury World” светске турнеје која слави излазак њиховог дуго ишчекиваног студијског албума “Mercury - Аcts 1 & 2” и која је кренула у фебруару 2022. године.

    Овај квартет из Лас Вегаса са дијамантним Греми сертификатом редефинисао је роцк звук у 21. веку тако што је без проблема пунио и распродао стадионе и стварајући химне које заиста обарају рекорде.

    Познати су по стварно великим хитовима - "Radioactive", "Believer" , “Демонс” и “Thunder” и запаљивим наступима уживо, заразним песмама, тако да њихов вртоглави успон прате и невероватне статистике.

    Ако их посматрамо у бројкама, то звучи управо овако: продали су 66 милиона албума, имају 55 милиона дигиталних песама и 110 милијарди стримова.

    Од 2008. године када су настали, Имагине Драгонс су имали пет узастопних албума међу првих десет на Billboardovoj Топ 200 листи албума - “Night Visions”, “Smoke + Mirrors”, “Еволве”, “Оригинс” и “Mercury – Аct 1”.

    У својим веома маштовитим спотовима, они се поигравају са футуризмом, замишљају неки свој свет фантазије и фантастике – СФ, а играли су им и познати глумци као Долф Лундгрен и Луј Дајмонд Филипс.

    Уз распродане концерте и доминацију на топ листама, амерички хит састав “Imagine Dragons” је снимао иу песме за покретне слике, као за блокбастер филмове “Убиство у Оријент Експресу” (2017) и “Чудесна жена” (2017), као и у Netflixovoj хит серији “Арцане”. 

    Велика турнеја широм планете им обухвата Данску, Италију, Пољску, Француску, Израел, Грчку.

    Хрватски и светски музичар Стјепан Хаусер први пут ће одржати соло концерт у Београду 24. октобра на сцени Штарк Арене, где је већ наступао два пута, а други пут беше у мају 2022., када је са другаром Луком Шулићем као тандем “2 Cellos” распродао ову велелепну халу.

    Називају га да је "Лош дечко међу инструменталистима", познат само као Хаусер, који је најавио своју дуго очекивану, прву светску соло турнеју - "Rebel with а Cello", у оквиру које ће 24. октобра посетити и Београд.

    Вођен успјехом последње, и у рекордном року распродате, турнеје 2Cellos, овај визуелни уметник и суперзвезда виолончелиста доноси врхунски музички шоу са атрактивним сценским ефектима, које савршено спаја са својим романтичним звуком и стилом свирања.

    Његово култно извођење нумере "Smooth Criminal" Мајкла Џексона направило је од њега интернет сензацију који се изборио за статус једног од најталентованијих светских инструменталиста 21. века, мада је све те успехе доживљавао као део тандема "2 Cellos" са словеначко-хрватским колегом Луком Шулићем.

    Сада ћемо видети и његовог колегу на д‌јелу у соло изведби како нам звучи, мада смо и даље сигурни да су њих двојица савршени као дуо, јер ретко када на сцени два уметника имају тако снажну креативну енергију и извођачку хемију.

    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана