Stižu velike muzičke zvijezde u region: Imagine Dragons , Maleskin, Iron Maiden...

Tanjug
Foto: LiveNation

BEOGRAD- Uspješna regionalna koncertna agencija "Charm Music Serbia" tokom ove godine od proljeća će organizovati koncerte velikih svetskih muzičkih zvezda po čitavom regionu, poput "Imagine Dragons", "Maleskin", "Iron Maiden", "Calum Scott", "Stjepan Hauser", "Foals", ili "ABBA Symphonic Real Tribute Show"

    Mladi britanski autor i pevač Kalum Skot gostovaće u Zagrebu 28. aprila u sklopu svoje svjetske turneje “Bridges World Tour” i održaće koncert u Boogaloo klubu.

    To će biti njegovo prvo koncertno gostovanje u čitavom regionu od kada je ga je javnost upoznala preko šou programa “Britain's Got Talent” 2015. godine.

    Podsjetimo, Kalum Skot je tada izveo verziju Robynina hita "Dancing On My Own", oduševio žiri i posebno uvijek strogog i tvrdog na komplimentima Sajmona Kauela.

    Nakon što je osvojio šesto mjesto na tom takmičenju, sljedeće godine je objavio svoju verziju kao singl, koji je zauzeo drugo mjesto na UK Singles Chart listi i postao najprodavaniji singl u Britaniji tokom leta 2016, te je zaslužio i nominaciju za Brit Award u kategoriji najboljeg britanskog singla.

    Dolaskom svog debitantskog albuma “Only Human” iz 2018., Kalum Skot je ubedljivo zauzeo 1. mesto “iTunes” liste albuma u više od 20 zemalja širom sveta, gde je sakupio preko 7,5 milijardi globalnih pregleda - strimova.

    Album “Only Human” uključuje njegov platinast hit "You Are The Reason", koji je prošao među 25 najboljih na platformi “Spotify” US Viral 50 i dospeo među 10 najboljih na “iTunes” lestvicama singlova u 38 zemalja.

    Istu tu enegiju i senzibilitet Calum Scott će prenieti uživo publici i u Zagrebu, a u tome će mu pomoći njegov uigran prateći bend koji uključuje i gudačku sekciju sa violinom i violončelom.

    Drugi studijski album "Bridges" (2022), stvoren sa producentima A-liste kao što je Greg Kurstin (osmostruki dobitnik nagrade Gremi koji je radio sa takvim veličinama tipa - Paul McCartney i Adele), album je već istakao nekoliko uspešnih singlova - ljubavna balada sa klavirom "Bilblical", “Rise”, novi singl “If You Ever Change Your Mind” - neobično optimističan osvrt na prekinutu romansu.

    Italijanska rok senzacija "Maneskin", pobednici na Evroviziji 2021, u organizaciji “Charm Music” imaće koncert 16. maja u Budimpešti, i to Mađare očekuje pravi spektakl u Budimpeštanskoj Areni.

    Takođe, Maneskin će održati solo koncert u Arēna Rīga u Letoniji, na tom prostoru koji prima 14 500 ljudi, i verujemo da će taj nastup brzo biti rasprodat.

    Globalni muzički fenomen je krenuo na svoju prvu svetsku turneju naziva “Loud Kids”, koja je izuzetno obimna sa čak 48 datuma širom Severne Amerike i Evrope.

    Grupa Maneskin je zapisala u zvaničnom saopštenju da su svi članovi oduševljeni što mogu konačno da kažu da je njihova turneja "Loud Kids" postala zaista mnogo glasnija, širom sveta, a publika će videti prvu naslovnu turneju u SAD za ovaj rok sastav.

    "Svi naši pomereni evropski termini u zatvorenom prostoru su poboljšani zbog potražnje i dodali smo neke nove za sve vas koji ste propustili priliku da nabavite svoje karte. Naravno, veoma je teško davati šou najave dok traje stravičan rat u Ukrajini i stradaju nevini ljudi. Skrhani smo za ukrajinski narod i solidarni smo sa njim. I zbog odluka ljudi na vlasti, koje utiču na živote tolikog broja nevinih ljudi, nećemo nastaviti sa našim ruskim datumima. Svi treba da budemo zajedno za mir, sada i uvek", osvešćeno su istakli iz Maneskina.

    Turneja po Severnoj Americi i kolekcija velikih festivalskih nastupa 2022 - Coachella, Lollapalooza, Reading & Leeds, Rock in Rio, Pinkpop, Rok Im Park & Rok Am Ring obećavaju i buduće trijumfe tokom maja u Mađarskoj i Letoniji.

    Posle godinu dana uspeha, sa 7 dijamantskih diskova, 161 platinastim i 37 zlatnih, veoma kontraverzni, za neke i šokantni italijanski rokeri su učvrstili svoj globalni status na nekim od najvećih muzičkih tržišta širom sveta.

    Prošle godine, kada su pustili u prodaju svoju novu evropsku turneju, sve karte su rasprodate za samo dva sata.

    Koncert posvećen vrhunski popularnoj švedskoj grupi ABBA, koja slavi 50 godina postojanja, biće održan 20. maja na Stadionu Tašmajdan, gde je ovaj događaj i održan tokom 2021. godine.

    U toj značajnoj jubilarnoj godini, nastavljen je projekat ABBA Symphonic Real Tribute Show, koji je oživeo najuspešnije i neproilazne ABBA hitove - Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i druge, na oduševljenje starih i novih obožavatelja grupe ABBA.

    Muzički projekat i spektakl "ABBA Symphonic2 je rasprodat širom regiona i privlači sve generacije, od onih mlađih, koji su zavoleli bend zahvaljujući mjuziklu "Mamma Mia" - pre svega holivudskog filma iz dva nastavka, sve do starije generacije koja je odrastala uz slavni švedski kvartet.

    Uz simfonijski orkestar nastupa jedan od najboljih bendova ABBA Real Tribute, koji se odlikuje originalnom kostimografijom, koreografijom, kvalitetnom interpretacijom i nastavlja ABBA istoriju.

    Nastupom uživo i sa vrhunskim šou programui produkciji, ABBA Symphonic će vratiti publiku u nostalgična vremena i prizvati uspomene u kojem je ABBA dominirala na međunarodnim TV i radijskim stanicama.

    Jedna od pevačica ABBA Real tribute je i muzičarka Julijana Vincan, poznata i kao deo sastava "Playade2.

    Posle 16 godina, u Sloveniji se očekuje koncertni spektakl hard rok velikana Iron Maiden, kao prvi u nizu koncerata na njihovoj novoj turneji "Future past tour".

Zakazali su datum – 28. maj u Areni Stožice u Ljubljani.

    Hevi metal bend “Iron Maiden” iz Engleske će izvesti pesme sa svog poslednjeg albuma "Senjutsu", zajedno sa kultnim pesmama sa njihovog albuma "Somewhere In Time" iz 1986. i drugih klasika ovog sastava.

    Teškaši koji su pokorili Štark Arenu u maju 2022. i rasprodali čitavu halu, vraćaju se u Ljubljanu posle 16 godina od poslednjeg nastupa na stadionu Bezigrad.

    Ovaj ogroman spektakl u koncertnoj dvorani predstaviće uživo premijere do sada neobjavljenih pesama sa njihovog poslednjeg studijskog albuma "Senjutsu", i naravno ovaj koncertni događaj će bioti prava poslastica za sve slovenačke fanove slavnog HM benda.

    Osnivački član Iron Maidena, basista Stiv Haris, rekao je uoči ove velike turneje da su nakon objavljivanja njihovog poslednjeg albuma malo su ažurirali aktuelnu turneju "Legacy of the Beast", tako što su otvorili emisije sa prve tri pesme sa njega, sa scenskom postavom "Japanese Palace".

    Poslednji put su ovde svirali 2007. godine na letnjoj turneji "Matter Of The Beast".

    Grupa "Iron Maiden" je nedavno završila svoju spektakularnu svetsku turneju "Legacy Of The Beast", koju je na dve godine prekinula pandemija korona virusa.

    Turneja je počela u maju 2018. u Talinu, Estonija, prva od 139 nastupa u 33 zemlje.

    Do poslednjeg nastupa u Tampi na Floridi 27. oktobra 2022., bend je svirao pred više od čak tri miliona fanova na ovoj epskoj svetskoj turneji.

    U Beogradu Iron Maiden je nastupao osam puta, na tri prostora – Beogradska Arena, Kalemegdan i Beogradski Sajam.

        Britanski rok bend “Foals” osnovan u Oksfordu 2005. godine stiže 23. juna u Zagreb pravo na Stadion Šalata, što će im biti prvi samostalan koncert u Hrvatskoj, u sklopu svetske turneje “Life Is Yours Tour” na kojoj promovišu istoimeni sedmi studijski album (2022).

    Navedeni materijal smatra se nastavkom veoma uspešnog dvostrukog izdanja "Everything Not Saved Will Be Lost".

    Iako su pjesme za album "Life is Yours" nastale u lockdown-u 2020. godine, dakle za vreme izolacije i karantina, u maloj sobi bez prozora u južnom Londonu, album ipak zrači letnjim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom, navode svetski mediji.

    Plesni hitovi, triptih - “2 AM”, “Wake Me Up” i “Wild Green” reflektuju se na same početke benda “Foals”, kada su kao bend za kućne žurke u rodnom Oksfordu izazivali pozitivan haos i čitavu euforiju na svakom nastupu.

    Veliko priznanje im je stiglo 2020. kada su proglašeni najboljim britanskim bendom na “Brit” nagradama.

    Njihov poslednji album ujedno je i prvi na kojem se grupa "Foals" pojavljuje kao trojac - Yannis Philippakis, Jack Beavan i Jimmy Smith.

    Izuzetna američka pop rock grupa “Imagine Dragons”, zbog izuzetnog interesovanja, nastupiće u pulskoj Areni dve večeri zaredom – 8. i 9. avgusta.

    Koncerti u Puli deo su “Mercury World” svetske turneje koja slavi izlazak njihovog dugo iščekivanog studijskog albuma “Mercury - Acts 1 & 2” i koja je krenula u februaru 2022. godine.

    Ovaj kvartet iz Las Vegasa sa dijamantnim Gremi sertifikatom redefinisao je rock zvuk u 21. veku tako što je bez problema punio i rasprodao stadione i stvarajući himne koje zaista obaraju rekorde.

    Poznati su po stvarno velikim hitovima - "Radioactive", "Believer" , “Demons” i “Thunder” i zapaljivim nastupima uživo, zaraznim pesmama, tako da njihov vrtoglavi uspon prate i neverovatne statistike.

    Ako ih posmatramo u brojkama, to zvuči upravo ovako: prodali su 66 miliona albuma, imaju 55 miliona digitalnih pesama i 110 milijardi strimova.

    Od 2008. godine kada su nastali, Imagine Dragons su imali pet uzastopnih albuma među prvih deset na Billboardovoj Top 200 listi albuma - “Night Visions”, “Smoke + Mirrors”, “Evolve”, “Origins” i “Mercury – Act 1”.

    U svojim veoma maštovitim spotovima, oni se poigravaju sa futurizmom, zamišljaju neki svoj svet fantazije i fantastike – SF, a igrali su im i poznati glumci kao Dolf Lundgren i Luj Dajmond Filips.

    Uz rasprodane koncerte i dominaciju na top listama, američki hit sastav “Imagine Dragons” je snimao iu pesme za pokretne slike, kao za blokbaster filmove “Ubistvo u Orijent Ekspresu” (2017) i “Čudesna žena” (2017), kao i u Netflixovoj hit seriji “Arcane”. 

    Velika turneja širom planete im obuhvata Dansku, Italiju, Poljsku, Francusku, Izrael, Grčku.

    Hrvatski i svetski muzičar Stjepan Hauser prvi put će održati solo koncert u Beogradu 24. oktobra na sceni Štark Arene, gde je već nastupao dva puta, a drugi put beše u maju 2022., kada je sa drugarom Lukom Šulićem kao tandem “2 Cellos” rasprodao ovu velelepnu halu.

    Nazivaju ga da je "Loš dečko među instrumentalistima", poznat samo kao Hauser, koji je najavio svoju dugo očekivanu, prvu svetsku solo turneju - "Rebel with a Cello", u okviru koje će 24. oktobra posetiti i Beograd.

    Vođen uspjehom poslednje, i u rekordnom roku rasprodate, turneje 2Cellos, ovaj vizuelni umetnik i superzvezda violončelista donosi vrhunski muzički šou sa atraktivnim scenskim efektima, koje savršeno spaja sa svojim romantičnim zvukom i stilom sviranja.

    Njegovo kultno izvođenje numere "Smooth Criminal" Majkla Džeksona napravilo je od njega internet senzaciju koji se izborio za status jednog od najtalentovanijih svetskih instrumentalista 21. veka, mada je sve te uspehe doživljavao kao deo tandema "2 Cellos" sa slovenačko-hrvatskim kolegom Lukom Šulićem.

    Sada ćemo videti i njegovog kolegu na d‌jelu u solo izvedbi kako nam zvuči, mada smo i dalje sigurni da su njih dvojica savršeni kao duo, jer retko kada na sceni dva umetnika imaju tako snažnu kreativnu energiju i izvođačku hemiju.

    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana