Стиже телевизијска екранизација остварења “Дивљи у срцу” Дејвида Линча: Бијег и романса у свијету насиља

Г.С.
Стиже телевизијска екранизација остварења “Дивљи у срцу” Дејвида Линча: Бијег и романса у свијету насиља

Након планова за наставак познатог филма “Дивљи у срцу” режисер Дејвид Линч недавно је најавио да припрема телевизијску адаптацију овог остварења старог 30 година.

Наиме, за “Нетфликс” припрема серију за коју је већ написао неколико епизода.

У филму “Дивљи у срцу” Николас Кејџ и Лора Дерн су глумили љубавни пар Сејлора и Лулу који прогони Лулина мајка. Својевремено се доста причало о наставку тог филма, али потпуно неочекивано, биће снимана серија. Филм је адаптација истоименог љубавно-авантуристичког романа Берија Гифорда, љубавна прича цесте, о злочинима, страстима и бјежању.

- Уживао сам у раду на посљедњем “Твин Пиксу”. Свиђа ми се да испричам дугачку причу, пуно више него да све стиснем у један филм. Што се тиче “Дивљих у срцу”, завршили смо прве три епизоде, имам развијену причу за цијелу сезону -  изјавио је недавно Дејвид Линч.

Линч тврди да ће избор глумаца бити посебан изазов с обзиром на ликове које су 1990. утјеловили Кејџ и Дернова, а изјавио је да ће њихове улоге посложити мало другачије, на начин да се неће појављивати у свакој епизоди.

Серија ће бити прављена за “Нетфликс”, а на питање о избору и одлуци за ову платформу, Линч је једноставно одговорио да је за све крив његов мајмун капуцин.

- Након “Твин Пикса” с мајмуном сам извео малу тачку на неформалном и опуштеном  дружењу с људима из “Нетфликса”. То су људи који имају новац, и то мислим на пуно новца. И кад сам их упитао што ако мајмун зажели са мном на неко путовање, као “Дивљи у срцу”, а они су ме погрешно разумјели и помислили да желим опет радити на пројекту “Дивљи у срцу” и онда су ме почели затрпавати новцем - навео је кроз шалу Линч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана