Стиже још један документарац о Одри Хепберн: Нови поглед на икону филма и стила

Г.С.
Стиже још један документарац о Одри Хепберн: Нови поглед на икону филма и стила

Одри Хепберн је тема новог документарног филма “Одри”, који приказује интимну сферу њеног живота, а доноси и до сада невиђене снимке, те интервјуе с њеним ближњима.

Једна од највећих звијезда у историји Холивуда, обожавана икона филма и стила, Одри Хепберн била је инспирација редитељки Хелени Коан за нови документарни филм, који публици треба да буде представљен 30. новембра.

Иза филма стоји провјерен тим у саставу Ницк Тауссиг и Аннабел Љњигодер, који су заслужни за прекрасан документарац “McQueen”.

Филм прати Одри Хепберн на путу до славе и статуса модне иконе своје генерације кроз пријатељство са Ибером Живаншијем.

Занимљиво је да ће о Одри Хепберн говорити и њен син Шон Хепберн Ферер и унука Ема Ферер, бивша креативна директорица, Givenchy Clare Waight Keller и креативни дизајнер “Tiffany  & Co” John Loring.

Документарац приказује и да је Одри Хепберн велики дио живота посветила хуманитарном раду, осврће се и на њено тешко дјетињство и каријеру балерине коју је градила у Белгији и Лондону прије него што је постала глумица. Као и о тренутку, када је средином педесетих освојила “Оскара” за филм “Празник у Риму”, када је било јасно за шта је створена.

Многи свјетски познати глумци са којима је радила постали су јој добри пријатељи. Један од њих је и Рекс Харисон, који је Одри звао својом најдражом главном глумицом.

Кери Грант је једном рекао: “Све што желим за Божић је да снимим још један филм са Одри”, а са Грегоријем Пеком је остала пријатељица цијелог живота. Након њене смрти, Пек је пред камерама рецитовао њену омиљену пјесму “Љубав која не престаје”.

Као и филмови у којима је глумила, и њене модне комбинације остале су вјечни класици и инспирација, док је мала црна хаљина постала обавезан одјевни комад у ормару сваке жене, од Одри па до данас!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана