Stiže još jedan dokumentarac o Odri Hepbern: Novi pogled na ikonu filma i stila

G.S.
Stiže još jedan dokumentarac o Odri Hepbern: Novi pogled na ikonu filma i stila

Odri Hepbern je tema novog dokumentarnog filma “Odri”, koji prikazuje intimnu sferu njenog života, a donosi i do sada neviđene snimke, te intervjue s njenim bližnjima.

Jedna od najvećih zvijezda u istoriji Holivuda, obožavana ikona filma i stila, Odri Hepbern bila je inspiracija rediteljki Heleni Koan za novi dokumentarni film, koji publici treba da bude predstavljen 30. novembra.

Iza filma stoji provjeren tim u sastavu Nick Taussig i Annabel Ljnjigoder, koji su zaslužni za prekrasan dokumentarac “McQueen”.

Film prati Odri Hepbern na putu do slave i statusa modne ikone svoje generacije kroz prijateljstvo sa Iberom Živanšijem.

Zanimljivo je da će o Odri Hepbern govoriti i njen sin Šon Hepbern Ferer i unuka Ema Ferer, bivša kreativna direktorica, Givenchy Clare Waight Keller i kreativni dizajner “Tiffany  & Co” John Loring.

Dokumentarac prikazuje i da je Odri Hepbern veliki dio života posvetila humanitarnom radu, osvrće se i na njeno teško djetinjstvo i karijeru balerine koju je gradila u Belgiji i Londonu prije nego što je postala glumica. Kao i o trenutku, kada je sredinom pedesetih osvojila “Oskara” za film “Praznik u Rimu”, kada je bilo jasno za šta je stvorena.

Mnogi svjetski poznati glumci sa kojima je radila postali su joj dobri prijatelji. Jedan od njih je i Reks Harison, koji je Odri zvao svojom najdražom glavnom glumicom.

Keri Grant je jednom rekao: “Sve što želim za Božić je da snimim još jedan film sa Odri”, a sa Gregorijem Pekom je ostala prijateljica cijelog života. Nakon njene smrti, Pek je pred kamerama recitovao njenu omiljenu pjesmu “Ljubav koja ne prestaje”.

Kao i filmovi u kojima je glumila, i njene modne kombinacije ostale su vječni klasici i inspiracija, dok je mala crna haljina postala obavezan odjevni komad u ormaru svake žene, od Odri pa do danas!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana