Спот пјевачице Бијонсе на врху листе магазина “Ролингстоун”: Дјелићи историје сажети у пјесму

Миланка Митрић/агенције
Спот пјевачице Бијонсе на врху листе магазина “Ролингстоун”: Дјелићи историје сажети у пјесму

ЛОС АНЂЕЛЕС - Спот за пјесму “Форматион”, коју изводи пјевачица Бијонсе, проглашен је најбољим видео-спотом свих времена, према избору магазина “Ролингстоун”.

Овај спот, објављен 2016. године, заузео је сигурно прво мјесто на листи, на којој се нашло укупно сто музичких спотова који су рангирани.

- Бијонсе је једна од најважнијих умјетница свих времена, те тако није ни чудо што се спот за пјесму “Форматион” нашао на врху листе. Сарађивала је са Мелином Матсукас, која је била инспирисана Мајом Анђелоу, Октавијом Татлер и Тони Морисон, и причом о неким од најважнијих тренутака у америчкој историји која је везана за Афроамериканце - наводи магазин “Ролингстоун” у свом објашњењу.

Музички спот режирала је Мелина Матсукас, а с врха листе скинуо је култне спотове као што су “Billie Jean” и “Bad Romance”. Према ријечима режисерке, Бијонсе је хтјела у споту да прикаже историјски учинак ропства и све оно што је урадио самим породицама и, уопште, концепту породице.

- Жељела сам да покажем да смо ово ми. Успијевамо, патимо, утапамо се, туку нас, плешемо, једемо и још смо овдје - казала је раније режисерка Матсукас.

Неки критичари су спот сврстали у категорију антиполицијских, али је сама Бијонсе то већ демантовала.

- Најснажнија умјетност углавном буде погрешно схваћена, али свако ко моју поруку у споту доживи као антиполицијску гријеши. Ја сам против полицијске корупције и бруталности. То су двије различите ствари - изјавила је сама Бијонсе.

Пјесма “Formation” била је дио њеног албума “Lemonade”, објављеног 2016. године, на којем су се нашле и пјесме “Hold Up”, “Don't Hurt Yourself”, “6 Inch”, “Daddy Lessons”, “Sandcastles”, “Freedom” и друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана