Спектакл "Индекси и пријатељи" на турнеји широм региона: Концертни омаж легендарном бенду

Г.С.
Спектакл "Индекси и пријатељи" на турнеји широм региона: Концертни омаж легендарном бенду

БЕОГРАД - Концертни спектакл "Индекси и пријатељи", поводом 60-годишњице од оснивања чувеног бенда биће одржан широм региона уз укупно пет наступа.

Концерти ће бити одржани у Љубљани (23. октобар),  Загребу (24. октобар), Сарајеву (25. октобар), Београду (27. октобар) и Скопљу (28. октобар). У овом занимљивом и емотивном пројекту организованом као омаж чувеном сарајевском бенду биће изведени ванвременски хитови као што су, "Бацила је све низ ријеку", "Сањам", "Балада", "Да сам ја нетко", "Све ове године", "Плима", "Јутро ће промијенити све". Поводом ових наступа са разних страна свијета окупиће се живи чланови бенда: Фадил Реџић, Нено Јурин, Мирослав Шарановић, Пецо Петеј, Владо Правдић, легендарни клавијатуриста "Бијелог дугмета" који је музичку каријеру почео у "Индексима". Ту су и гитаристе Мурис Варајић и Иван Кукић.

Уз њих на бини ће се смјењивати, у комбинацији искуснијих и младих пјевача, врхунских вокалних квалитета: Дадо Топић, Хари Мата Хари, Зоран Предин , Бранко Ђурић-Ђуро, Дино Јелусић, Нермин Пушкар, Бојана Стаменов, Амел Чурић, Тамара Тодевска, Дејан Цукић.

"Индекси" су једна од најзначајнијих и најдуговјечнијих домаћих рок група, која је оставила запажен траг од 1962. до 2001. године. У том раздобљу објављена су два студијска албума, 27 синглова, 12 компилацијских албума, а познато је и то да више њихових пјесама до сада није објављено. Први наступ "Индекси" су имали у јесен 1962. у сарајевском Дому милиције. У почетку су свирали инструменталну музику и обраде свјетских хитова својих узора "Тхе Схадоњс", "Тхе Кингс" и Клифа Ричардса, а касније су почели снимати и свирати и своје пјесме.

Посљедњи концерт "Индекса" одржан је у Бањалуци, у дворани "Борик" 5. маја 2001. године, а након што је чувени пјевач Даворин Поповић умро 2001. група је престала са радом. Гитариста Слободан Бодо Ковачевић умро је 2004. године, бубњар Ђорђе Кисић 2005, а недавно нас је напустио и легендарни Корнелије Бата Ковач, такође један од чланова бенда у раној фази рада. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана