Соломун на затварању “Егзита” у Новом Саду: Крај уз најдужи наступ у историји арене

Г.С.
Соломун на затварању “Егзита” у Новом Саду: Крај уз најдужи наступ у историји арене

Само десет година након што је на “Денс арени” наступио као звијезда у успону, Соломун је данас њен симбол и то као један од водећих свјетских електронских извођача.

За 20 година “Егзита”, у прилици каква се пружа само овог љета, Соломун ће затворити цијели фестивал и то у сету од чак четири часа, што ће уједно бити и најдужи наступ у историји арене, најавили су организатори.

- Свемирском програму који “Егзит” припрема обожаваоцима од 13. до 16. августа придружује се још један неприкосновени продуцентски геније, Масео Плекс, који припрема чак два наступа, један самосталан, а други са раније најављеним италијанским велемајсторима “Тејл оф ас”. Тако је и заокружен избор извођача електронске музике за овогодишње издање, које чине Пол Калкбренер, Нина Кравиц, Борис Брејша, Амели Ленс, “Блек кофи” и други - најавили су организатори.

Младен Соломун на овогодишњем “Егзиту” прославиће двије годишњице - фестивалски 20. рођендан и десету годишњицу свог првог наступа на тврђави.

- Свој деби на фестивалу имао је прије деценију, када је, управо на “Егзит” фестивалу започео свој поход на свјетски врх. Давне 2010. године први пут је наступио у увијек карактеристичном завршном термину у раним јутарњим часовима на “Денс арени”, док ће овај пут затворити не само арену него комплетан фестивал. Његова нераскидива повезаност са фестивалом на Петроварадинској тврђави потврђена је више пута, а након овог дебија његова каријера муњевито је кренула ка врху, те је врло брзо након тога постао једна од најтраженијих звијезда данашњице - назначили су организатори.

Овај талентовани извођач, рођен у Травнику, у протеклих неколико година је са задивљујућом лакоћом освојио цијелу планету. Његова непосредност и шарм уткани су у харизму коју дефинише аутентичност поднебља којег не само да се никад није одрекао већ га је с поносом представио свијету у најсавременијем музичком изразу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана