Solomun na zatvaranju “Egzita” u Novom Sadu: Kraj uz najduži nastup u istoriji arene

G.S.
Solomun na zatvaranju “Egzita” u Novom Sadu: Kraj uz najduži nastup u istoriji arene

Samo deset godina nakon što je na “Dens areni” nastupio kao zvijezda u usponu, Solomun je danas njen simbol i to kao jedan od vodećih svjetskih elektronskih izvođača.

Za 20 godina “Egzita”, u prilici kakva se pruža samo ovog ljeta, Solomun će zatvoriti cijeli festival i to u setu od čak četiri časa, što će ujedno biti i najduži nastup u istoriji arene, najavili su organizatori.

- Svemirskom programu koji “Egzit” priprema obožavaocima od 13. do 16. avgusta pridružuje se još jedan neprikosnoveni producentski genije, Maseo Pleks, koji priprema čak dva nastupa, jedan samostalan, a drugi sa ranije najavljenim italijanskim velemajstorima “Tejl of as”. Tako je i zaokružen izbor izvođača elektronske muzike za ovogodišnje izdanje, koje čine Pol Kalkbrener, Nina Kravic, Boris Brejša, Ameli Lens, “Blek kofi” i drugi - najavili su organizatori.

Mladen Solomun na ovogodišnjem “Egzitu” proslaviće dvije godišnjice - festivalski 20. rođendan i desetu godišnjicu svog prvog nastupa na tvrđavi.

- Svoj debi na festivalu imao je prije deceniju, kada je, upravo na “Egzit” festivalu započeo svoj pohod na svjetski vrh. Davne 2010. godine prvi put je nastupio u uvijek karakterističnom završnom terminu u ranim jutarnjim časovima na “Dens areni”, dok će ovaj put zatvoriti ne samo arenu nego kompletan festival. Njegova neraskidiva povezanost sa festivalom na Petrovaradinskoj tvrđavi potvrđena je više puta, a nakon ovog debija njegova karijera munjevito je krenula ka vrhu, te je vrlo brzo nakon toga postao jedna od najtraženijih zvijezda današnjice - naznačili su organizatori.

Ovaj talentovani izvođač, rođen u Travniku, u proteklih nekoliko godina je sa zadivljujućom lakoćom osvojio cijelu planetu. Njegova neposrednost i šarm utkani su u harizmu koju definiše autentičnost podneblja kojeg ne samo da se nikad nije odrekao već ga je s ponosom predstavio svijetu u najsavremenijem muzičkom izrazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana