“Снови” најава за нови албум бањалучког бенда Револт VIDEO

Глас Српске
“Снови” најава за нови албум бањалучког бенда Револт VIDEO

Познати бањалучки харкор/кросовер бенд “Револт” објавио је први сингл са надолазећег албума, а у питању је пјесма “Снови”.

Након десетогодишње паузе “Револт” је поново активан, а “Снови” ће се наћи на предуго ишчекиваном другом албуму бенда под називом “Контракције”, који је насљедник сада већ култног дебија “У кући бола”, који је објављен прије скоро двије деценије.

- Повратак. Потребно је времена. “Револт” је прошао кроз неколико персоналних промјена са својим бившим члановима из различитих периода. Снимљене су неке нове пјесме. Једна од њих није потпуно нова, чак је врло вјероватно и најстарија. “Снови”. Она је својим рефренима представљала препознатљив печат на почетку постојања групе - испричао је о синглу један од вокала бенда Драшко Кременовић.

Додаје да пјесма “Снови” никада није снимљена у студијској верзији и да постоји свега пар забиљежених концертних записа.

- Претпостављамо да пјесма заслужује да буде једна врста везе између старе и добар увод у нову причу “Револта”. Надамо се врло занимљиву, допадљиву, квалитетну и искрену - навео је Кременовић.

За снимање и продукцију нумере “Снови”, као и комплетног албума “Контракције”, побринуо се гитариста бенда Дејан Савић, док је за омот и пратеће визуале био задужен Дејан Шијук.

- Неко ће можда рећи да су ангажоване и социјалне пјесме потрошене теме, али ми живимо у таквом друштву и сматрам да стално треба причати о томе и стално то понављати, не бисмо ли једном успјели да ријешимо проблеме који нас окружују - навео је гитариста Милан Тица, који је аутор већине пјесама и чији су рифови својеврсни потпис “Револта”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана