“Snovi” najava za novi album banjalučkog benda Revolt VIDEO

Glas Srpske
“Snovi” najava za novi album banjalučkog benda Revolt VIDEO
“Snovi” najava za novi album banjalučkog benda Revolt VIDEO

Poznati banjalučki harkor/krosover bend “Revolt” objavio je prvi singl sa nadolazećeg albuma, a u pitanju je pjesma “Snovi”.

Nakon desetogodišnje pauze “Revolt” je ponovo aktivan, a “Snovi” će se naći na predugo iščekivanom drugom albumu benda pod nazivom “Kontrakcije”, koji je nasljednik sada već kultnog debija “U kući bola”, koji je objavljen prije skoro dvije decenije.

- Povratak. Potrebno je vremena. “Revolt” je prošao kroz nekoliko personalnih promjena sa svojim bivšim članovima iz različitih perioda. Snimljene su neke nove pjesme. Jedna od njih nije potpuno nova, čak je vrlo vjerovatno i najstarija. “Snovi”. Ona je svojim refrenima predstavljala prepoznatljiv pečat na početku postojanja grupe - ispričao je o singlu jedan od vokala benda Draško Kremenović.

Dodaje da pjesma “Snovi” nikada nije snimljena u studijskoj verziji i da postoji svega par zabilježenih koncertnih zapisa.

- Pretpostavljamo da pjesma zaslužuje da bude jedna vrsta veze između stare i dobar uvod u novu priču “Revolta”. Nadamo se vrlo zanimljivu, dopadljivu, kvalitetnu i iskrenu - naveo je Kremenović.

Za snimanje i produkciju numere “Snovi”, kao i kompletnog albuma “Kontrakcije”, pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić, dok je za omot i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.

- Neko će možda reći da su angažovane i socijalne pjesme potrošene teme, ali mi živimo u takvom društvu i smatram da stalno treba pričati o tome i stalno to ponavljati, ne bismo li jednom uspjeli da riješimo probleme koji nas okružuju - naveo je gitarista Milan Tica, koji je autor većine pjesama i čiji su rifovi svojevrsni potpis “Revolta”.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana