Сјећање на Владу Дивљана и ЕКВ за викенд на Коларцу

Тањуг
Сјећање на Владу Дивљана и ЕКВ за викенд на Коларцу

БЕОГРАД - Предстојећи викенд у погледу музике биће у знаку концерата посвећених бенду ЕКВ и музичару Влади Дивљану у петак 26. и у недељу, 28. фебруара, у Великој дворани Коларчеве задужбине у Београду.

Концерт у част групе ЕКВ извешће IQV - EKV трибjут бенд у петак, са гостима - Васил Хаџиманов (клавир), Александар Јовановић - Шљука (клавир), Душан Муришић (труба) и Марко Миливојевић (бубањ), који је свирао у оригиналној постави ЕКВ-а од 1990. до 1994. године.

IQV - EKV трибjут наступа у сљедећем саставу: Бојан Пејчић - вокал, Марио Димитријевић - гитара, Иван Живановић - клавијатура, Ненад Вукелић - бас гитара и Драган Јовановић - бубањ.

Пратећи вокали су - Јована Стојиљковић, Вања Петровић и Никола Крстић.

Подсјећање на лидера култног рок састава ЕКВ - Милана Младеновића биће окосница овог концерта, великог умјетника који је оставио неизбрисив траг у домаћој рокенрол музици.

Недјеља, 28. фебруар и понедељак, 1. март биће у знаку концерата у част Владе Дивљана од стране бенда "(Не)нормални" и пријатеља, као одложени наступи, планирани почетком овог мјесеца, али због пандемије су морали бити помјерени за нове датуме.

Улазнице за 7. фебруар важе за 28. фебруар, а оне купљене за 8. фебруар важе за 1. март.

Састав "(не)нормални" свираће песме из свих периода Владине каријере, тако да ће дио репертоара чинити и највећи хитови групе "Идоли", као и читав соло период, примјењена музика за филмове, представе и ТВ серије.

За ову прилику, као гост вечери, бас гитару ће свирати Зденко Колар, члан легендарних "Идола" и музичар који је свирао са Дивљаном у његовим другим пратећим групама "(Не)владина организација" и "Олд Старс банд".

Поред Колара, на сцену Коларца гостоваће и Бојан Глувајић из бенда „Ничим изазван", као и Сара Вученовић (виолончело) и Љуба Миодраговић (укулеле).

(Не)нормални свирају у саставу: Ања Алексић - виолина, Ненад Јеленковић - вокал и акустична гитара, Милан Јанчурић - саксофон и кларинет, Игор Мартинко - хармоника и гитара, Милош Јовановић - клавир, Аттила Бенке - бубњеви и Бранислав Павловић - бас гитара.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана