Sjećanje na Vladu Divljana i EKV za vikend na Kolarcu

Tanjug
Sjećanje na Vladu Divljana i EKV za vikend na Kolarcu

BEOGRAD - Predstojeći vikend u pogledu muzike biće u znaku koncerata posvećenih bendu EKV i muzičaru Vladi Divljanu u petak 26. i u nedelju, 28. februara, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Koncert u čast grupe EKV izvešće IQV - EKV tribjut bend u petak, sa gostima - Vasil Hadžimanov (klavir), Aleksandar Jovanović - Šljuka (klavir), Dušan Murišić (truba) i Marko Milivojević (bubanj), koji je svirao u originalnoj postavi EKV-a od 1990. do 1994. godine.

IQV - EKV tribjut nastupa u sljedećem sastavu: Bojan Pejčić - vokal, Mario Dimitrijević - gitara, Ivan Živanović - klavijatura, Nenad Vukelić - bas gitara i Dragan Jovanović - bubanj.

Prateći vokali su - Jovana Stojiljković, Vanja Petrović i Nikola Krstić.

Podsjećanje na lidera kultnog rok sastava EKV - Milana Mladenovića biće okosnica ovog koncerta, velikog umjetnika koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rokenrol muzici.

Nedjelja, 28. februar i ponedeljak, 1. mart biće u znaku koncerata u čast Vlade Divljana od strane benda "(Ne)normalni" i prijatelja, kao odloženi nastupi, planirani početkom ovog mjeseca, ali zbog pandemije su morali biti pomjereni za nove datume.

Ulaznice za 7. februar važe za 28. februar, a one kupljene za 8. februar važe za 1. mart.

Sastav "(ne)normalni" sviraće pesme iz svih perioda Vladine karijere, tako da će dio repertoara činiti i najveći hitovi grupe "Idoli", kao i čitav solo period, primjenjena muzika za filmove, predstave i TV serije.

Za ovu priliku, kao gost večeri, bas gitaru će svirati Zdenko Kolar, član legendarnih "Idola" i muzičar koji je svirao sa Divljanom u njegovim drugim pratećim grupama "(Ne)vladina organizacija" i "Old Stars band".

Pored Kolara, na scenu Kolarca gostovaće i Bojan Gluvajić iz benda „Ničim izazvan", kao i Sara Vučenović (violončelo) i Ljuba Miodragović (ukulele).

(Ne)normalni sviraju u sastavu: Anja Aleksić - violina, Nenad Jelenković - vokal i akustična gitara, Milan Jančurić - saksofon i klarinet, Igor Martinko - harmonika i gitara, Miloš Jovanović - klavir, Attila Benke - bubnjevi i Branislav Pavlović - bas gitara.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana