Сјећање на насљеђе Ијана Кертиса

Г.С.
Сјећање на насљеђе Ијана Кертиса

Музичари, сарадници и пријатељи Ијана Кертиса, пјевача и текстописца “Џој дивижна”, данас ће обиљежити четрдесет година од његове смрти двосатним разговором, извођењем музике и читањем поезије.

Догађај под називом  “Кретање кроз тишину: Прослава живота и насљеђа Ијана Кертиса” организовали су некадашњи чланови “Џој дивижна”, Бернард Самнер и Стивен Морис који су, након Кертисове смрти, рад наставили у “Њу ордеру”.

Музичко насљеђе Ијана Кертиса овјековечиће наступи Брендона Флауерса, манчестерског бенда “Елбоу” и ирског састава “Кодалин”. Пренос догађаја биће реализован на званичној и “Фејсбук” страници платформе “United We Stream”, а донације ће бити прослијеђене манчестерским хуманитарним организацијама за очување менталног здравља.

Истог дана, Питер Хук, басиста и један од оснивача култног бенда, емитоваће концерт под називом “So This Is Permanent”, у оквиру којег је са својим саставом “Peter Hook & The Light” извео цјелокупну дискографију “Џој дивижна”. Концерт је одржан 2015. године.

У јулу ове године навршава се и четрдесет година од објављивања албума “Closer ”, које ће бити обиљежено реиздањем албума на винилу и три сингла – “Transmission”, “Atmosphere” и “Love Will Tear Us Apart”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана