Sjećanje na nasljeđe Ijana Kertisa

G.S.
Sjećanje na nasljeđe Ijana Kertisa

Muzičari, saradnici i prijatelji Ijana Kertisa, pjevača i tekstopisca “Džoj divižna”, danas će obilježiti četrdeset godina od njegove smrti dvosatnim razgovorom, izvođenjem muzike i čitanjem poezije.

Događaj pod nazivom  “Kretanje kroz tišinu: Proslava života i nasljeđa Ijana Kertisa” organizovali su nekadašnji članovi “Džoj divižna”, Bernard Samner i Stiven Moris koji su, nakon Kertisove smrti, rad nastavili u “Nju orderu”.

Muzičko nasljeđe Ijana Kertisa ovjekovečiće nastupi Brendona Flauersa, mančesterskog benda “Elbou” i irskog sastava “Kodalin”. Prenos događaja biće realizovan na zvaničnoj i “Fejsbuk” stranici platforme “United We Stream”, a donacije će biti proslijeđene mančesterskim humanitarnim organizacijama za očuvanje mentalnog zdravlja.

Istog dana, Piter Huk, basista i jedan od osnivača kultnog benda, emitovaće koncert pod nazivom “So This Is Permanent”, u okviru kojeg je sa svojim sastavom “Peter Hook & The Light” izveo cjelokupnu diskografiju “Džoj divižna”. Koncert je održan 2015. godine.

U julu ove godine navršava se i četrdeset godina od objavljivanja albuma “Closer ”, koje će biti obilježeno reizdanjem albuma na vinilu i tri singla – “Transmission”, “Atmosphere” i “Love Will Tear Us Apart”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana