Сјећање на Далибора Поповића Микшу

Снежана Тасић
Сјећање на Далибора Поповића Микшу

Приједор - У оквиру манифестације “Културно љето” те уз подршку града и бројних пријатеља у Приједору ће бити одржана манифестација ША фест, у знак сјећања на фронтмена бенда “Тату” Далибора Поповића Микшу.

Ова смотра, у односу на прошлу годину, проширена је са два на четири дана и синоћ је отворена ША улицом. Фестивал ће бити одржан сутра и у суботу.

Организатори позивају све грађане да прошетају ША улицом и да се задрже тамо гдје им буде најинтересантније.

- Идући кроз шеталиште, тј. главну улицу у Приједору, свако ће пронаћи онај дио умјетности који му највише одговара - нагласила је портпаролка ША феста Наташа Куриџа.

Сви садржаји ША улице за публику су отворени од јуче,  бесплатни су, а биће заступљени и вечерас за све заинтересоване. 

На “Театар позорници” на Тргу мајора Зорана Карлице синоћ је одиграна представа Деана Батоза, након чега је на позорницу изашао Ђуро са “Ђурологијом”. На истој позорници вечерас од 20 часова биће заступљени садржаји за дјецу, луткарска представа ОШ “Десанка Максимовић” и радионица креативног центра “Јакша”, а од 20.45 публика ће моћи да ужива у одличној представи “Цело тело ту ме боли” Градског позоришта “Јазавац”.

На малом градском тргу, на “Сенсатион музичком стејџу”, наступили су “Комбајн квартет” из Бањалуке и домаћи бенд “Кетпул”. Вечерас, на истом мјесту, публику ће од 20 часова забављати оркестар хармоника “Скај Глори”, а од 22 часа бањалучки “Bandoneon Square” те домаћи “Бећари”. 

За то вријеме, у “Адико арт кутку” испред галерије, љубитељи ликовне умјетности могу да погледају изложбу ликовних радова насталих у ША колонији.

Након ША улице, слиједи и ША фест у Љетној башти.

Капије ће бити отворене сутра од 20 часова, а  како наводе организатори, и ове године веома ће се водити рачуна о сатници наступа, тако да препоручују публици да буде ту на вријеме како не би пропустила наступе својих омиљених бендова.

Пред приједорском публиком сутра ће наступити: “Ајри ФМ”, “Штутгарт онлајн”, “Партибрејкерс”, “ЛЕТ 3” и “Смоук Мардељано”. 

У суботу ће наступити “Сајана”, “М.О. Р. Т.”, “Зостер”, “ТБФ”, Војко В, те “Микри Маус и Бвана”.

Најави ША феста присуствовао је и Бојан Слачала, фронтмен групе “Штутгарт онлајн”, који се дружио и сарађивао са покојним Микшом. Обећао је и ове године одличну свирку за ША, посебно јер на бину Љетне баште излази исто вече када и Цане из “Партибрејкерса”, па публика може очекивати много добрих изненађења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана