Sjećanje na Dalibora Popovića Mikšu

Snežana Tasić
Sjećanje na Dalibora Popovića Mikšu

Prijedor - U okviru manifestacije “Kulturno ljeto” te uz podršku grada i brojnih prijatelja u Prijedoru će biti održana manifestacija ŠA fest, u znak sjećanja na frontmena benda “Tatu” Dalibora Popovića Mikšu.

Ova smotra, u odnosu na prošlu godinu, proširena je sa dva na četiri dana i sinoć je otvorena ŠA ulicom. Festival će biti održan sutra i u subotu.

Organizatori pozivaju sve građane da prošetaju ŠA ulicom i da se zadrže tamo gdje im bude najinteresantnije.

- Idući kroz šetalište, tj. glavnu ulicu u Prijedoru, svako će pronaći onaj dio umjetnosti koji mu najviše odgovara - naglasila je portparolka ŠA festa Nataša Kuridža.

Svi sadržaji ŠA ulice za publiku su otvoreni od juče,  besplatni su, a biće zastupljeni i večeras za sve zainteresovane. 

Na “Teatar pozornici” na Trgu majora Zorana Karlice sinoć je odigrana predstava Deana Batoza, nakon čega je na pozornicu izašao Đuro sa “Đurologijom”. Na istoj pozornici večeras od 20 časova biće zastupljeni sadržaji za djecu, lutkarska predstava OŠ “Desanka Maksimović” i radionica kreativnog centra “Jakša”, a od 20.45 publika će moći da uživa u odličnoj predstavi “Celo telo tu me boli” Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Na malom gradskom trgu, na “Sensation muzičkom stejdžu”, nastupili su “Kombajn kvartet” iz Banjaluke i domaći bend “Ketpul”. Večeras, na istom mjestu, publiku će od 20 časova zabavljati orkestar harmonika “Skaj Glori”, a od 22 časa banjalučki “Bandoneon Square” te domaći “Bećari”. 

Za to vrijeme, u “Adiko art kutku” ispred galerije, ljubitelji likovne umjetnosti mogu da pogledaju izložbu likovnih radova nastalih u ŠA koloniji.

Nakon ŠA ulice, slijedi i ŠA fest u Ljetnoj bašti.

Kapije će biti otvorene sutra od 20 časova, a  kako navode organizatori, i ove godine veoma će se voditi računa o satnici nastupa, tako da preporučuju publici da bude tu na vrijeme kako ne bi propustila nastupe svojih omiljenih bendova.

Pred prijedorskom publikom sutra će nastupiti: “Ajri FM”, “Štutgart onlajn”, “Partibrejkers”, “LET 3” i “Smouk Mardeljano”. 

U subotu će nastupiti “Sajana”, “M.O. R. T.”, “Zoster”, “TBF”, Vojko V, te “Mikri Maus i Bvana”.

Najavi ŠA festa prisustvovao je i Bojan Slačala, frontmen grupe “Štutgart onlajn”, koji se družio i sarađivao sa pokojnim Mikšom. Obećao je i ove godine odličnu svirku za ŠA, posebno jer na binu Ljetne bašte izlazi isto veče kada i Cane iz “Partibrejkersa”, pa publika može očekivati mnogo dobrih iznenađenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana