Серија “Бриџертон” и даље опчињава публику: Романсе и скандали високог друштва

Г.С.
Серија “Бриџертон” и даље опчињава публику: Романсе и скандали високог друштва

Прва сезона серије “Бриџертон”, рађена по књизи “Војвода и ја” Џулије Квин, у осам епизода успјела је својом једноставношћу, клишејима, костимима и заплетима да опчини публику, а судећи по коментарима публике и критике – и даље то чини.

Ову “Нетфликсову” драму, чији творац је Крис ван Дусен, мјесец дана од приказивања до сада је погледало више од 63 милиона гледалаца.

Прича серије смјештена је у почетак 19. вијека, а радња се фокусира на породицу Бриџертон, чија глава, након смрти лорда Бриџертона, постаје његова удовица Вајолет. Породица је обимна, јер су Бриџертони имали четири кћерке и четири сина.

Главна јунакиња у серији је Дафне, чија прича почиње дебијем на балу краљице Шарлот, 1813. године, на којем има конкуренцију - три кћерке баронице Федерингтон. На том балу она се издваја, а бива проглашена и најзначајнијом приновом у друштву лондондске елите. Наравно, како је то типично за тај период и друштво, њен углед треба да јој доведе просца. Дафне среће војводу од Хејстингса Симона Басета, а након тог сусрета настају заплети и романса. У жижу јавности долази још више, након што њен брат почне да одбија брачне понуде за њу те тако прича о њој завршава у тадашњем часопису посвећеном скандалима у високом друштву Енглеске.

- Намјера је била да допремо до што више људи, да би сви могли да уживају у серији. Романи с тематиком романтике писани су углавном за старију публику, али ми смо жељели да направимо серију која ће бити занимљива свима - навела је продуценткиња Џој Мичел.

Главна линија приче је романтична, а цјелокупна романса и сусрети савршено су пропраћени костимима и музиком, што многи наводе као огроман плус што се цјелокупне продукције тиче. Музика је разнолика те је тако у серији могуће чути и различите обраде пјесама које изводе Шон Мендез, Аријана Гранде и Били Ајлиш.

- Хтјели смо да звук буде модернији, али да буде уклопљен у атмосферу, да би звучао као да је класика у питању. Стилски, мислим да је ово нешто најразноврсније што сам икад радио. Драго ми је што сам добио такву прилику - рекао је композитор Крис Бауерс.

Славна Шонда Рајмс једна је од извршних продуценткиња серије, заједно са Бетси Бирс, Крисом ван Дусеном и Џули Ен Робинсон.

У “Бриџертону”, између осталих, глуме Фиби Дајневор, Реге-Жан Пол, Џули Ендрус и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана