Serija “Bridžerton” i dalje opčinjava publiku: Romanse i skandali visokog društva

G.S.
Serija “Bridžerton” i dalje opčinjava publiku: Romanse i skandali visokog društva

Prva sezona serije “Bridžerton”, rađena po knjizi “Vojvoda i ja” Džulije Kvin, u osam epizoda uspjela je svojom jednostavnošću, klišejima, kostimima i zapletima da opčini publiku, a sudeći po komentarima publike i kritike – i dalje to čini.

Ovu “Netfliksovu” dramu, čiji tvorac je Kris van Dusen, mjesec dana od prikazivanja do sada je pogledalo više od 63 miliona gledalaca.

Priča serije smještena je u početak 19. vijeka, a radnja se fokusira na porodicu Bridžerton, čija glava, nakon smrti lorda Bridžertona, postaje njegova udovica Vajolet. Porodica je obimna, jer su Bridžertoni imali četiri kćerke i četiri sina.

Glavna junakinja u seriji je Dafne, čija priča počinje debijem na balu kraljice Šarlot, 1813. godine, na kojem ima konkurenciju - tri kćerke baronice Federington. Na tom balu ona se izdvaja, a biva proglašena i najznačajnijom prinovom u društvu londondske elite. Naravno, kako je to tipično za taj period i društvo, njen ugled treba da joj dovede prosca. Dafne sreće vojvodu od Hejstingsa Simona Baseta, a nakon tog susreta nastaju zapleti i romansa. U žižu javnosti dolazi još više, nakon što njen brat počne da odbija bračne ponude za nju te tako priča o njoj završava u tadašnjem časopisu posvećenom skandalima u visokom društvu Engleske.

- Namjera je bila da dopremo do što više ljudi, da bi svi mogli da uživaju u seriji. Romani s tematikom romantike pisani su uglavnom za stariju publiku, ali mi smo željeli da napravimo seriju koja će biti zanimljiva svima - navela je producentkinja Džoj Mičel.

Glavna linija priče je romantična, a cjelokupna romansa i susreti savršeno su propraćeni kostimima i muzikom, što mnogi navode kao ogroman plus što se cjelokupne produkcije tiče. Muzika je raznolika te je tako u seriji moguće čuti i različite obrade pjesama koje izvode Šon Mendez, Arijana Grande i Bili Ajliš.

- Htjeli smo da zvuk bude moderniji, ali da bude uklopljen u atmosferu, da bi zvučao kao da je klasika u pitanju. Stilski, mislim da je ovo nešto najraznovrsnije što sam ikad radio. Drago mi je što sam dobio takvu priliku - rekao je kompozitor Kris Bauers.

Slavna Šonda Rajms jedna je od izvršnih producentkinja serije, zajedno sa Betsi Birs, Krisom van Dusenom i Džuli En Robinson.

U “Bridžertonu”, između ostalih, glume Fibi Dajnevor, Rege-Žan Pol, Džuli Endrus i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana