Серија "Bat­tles­tar Ga­lac­ti­ca" ускоро у другачијем руху: Свјежа лица и митологија у старом свемиру

Agencije
Серија "Bat­tles­tar Ga­lac­ti­ca" ускоро у другачијем руху: Свјежа лица и митологија у старом свемиру

Серија "Bat­tles­tar Ga­lac­ti­ca" у свом новом и обновљеном руху долази на Ен-Би-Сијеву платформу "Пикок", а радња ће, према новим информацијама, бити смјештена у исти свемир као и ранијe.

 

 

 

Изворна серија емитована је од 17. септембра 1978. до 29. априла 1979. године те је отказана, након чега је канал SyFy поново покренуо причу и серију која је трајала четири сезоне и емитована је од 18. октобра 2004. до 20. марта 2009. године.

У верзији канала SyFy људи живе на дванаест колонизованих планета, гдје је направљена линија робота за робовски рад названа Cylons.

Они убрзо устају и избија рат, након чега се они повлаче и остају подаље наредних педесет година. Након тога се враћају прерушени у људе. Радња прати Адама, капетана свемирског брода "Галактика" те покушаје њега и његове посаде да се опораве од изненађујућег напада и инфилтрације.

Магазин "Варајети" извјештава да је серија коју продуцира и режира творац серије "Мр Робот" Сам Есмаил, постављена у тај исти свемир. То је објавио писац Роналд Д. Мур, творац новог покретања серије 2004. године, који је нагласио да су се њих двојица усагласили да треба да направе причу смјештену у тај свемир. Серија на тај начин неће бити римејк, него ново остварење, са свјежим лицима и сопственом митологијом.

 - Сам ме назвао. Није ме доводио у везу са причом о којој ништа не знам. Али рекао је да не планира да настави серију, него да почне поново, са новим глумцима и новом причом у истом свемиру - навео је Мур.

Нова серија требало би премијерно да буде представљена ове године, а на "Пикоку" ће бити приказана заједно с мноштвом других нових серија, које ће бити емитоване у наредних неколико година.

"Bat­tles­tar Ga­lac­ti­ca" има посвећену базу обожавалаца, а њена серија која је поново покренута 2004. године добила је пуно похвала, с добрим разлогом. Глумци су били снажни и појединачно и као ансамбл, а радња је имала занимљиве, иако понекад и непопуларне заокрете.

Верзија из 2004. године имала је укупно 76 епизода, док је прва верзија била сачињена из 24 епизоде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана